Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht 07-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Overval op wegrestaurant: getuigenoproep

NIEUWEGEIN Drie mannen hebben zondagmorgen omstreeks 9.00 uur een wegrestaurant overvallen aan de snelweg A27 (westzijde) bij Nieuwegein. Zij hebben het aanwezige personeel vastgebonden en zijn met een tot nu toe onbekend geldbedrag gevlucht via de loopbrug over de snelweg in vermoedelijk een auto die op het parkeerterrein aan de oostzijde van de A27 stond geparkeerd.

De politie zoekt getuigen van deze overval. Mensen die iets (verdachts) gezien hebben kunnen bellen met de politie in Nieuwegein (telefoonnummer 0900-8844).

Drie jongens aangehouden na mishandeling

MONTFOORT/IJSSELSTEIN Woensdagavond 3 maart werd een 17-jarige jongen uit Montfoort mishandeld toen vier verdachten probeerden hem zijn bromfiets afhandig te maken. De jongen reed met zijn bromfiets vanaf de Parklaan de Bovenkerkweg op waar hij werd achtervolgd door de vier daders, eveneens op een bromfiets. Na een achtervolging werd het slachtoffer op de Anne Franklaan klem gereden. Het viertal dwong hem door middel van slaan en trekken zijn sleutels af te geven maar doordat getuigen dit voorval zagen sloegen de vier op de vlucht.

Naar aanleiding van het signalement kon even later die avond in IJsselstein de eerste verdachte worden aangehouden, een 18-jarige jongen uit IJsselstein. Zaterdag hield de politie in IJsselstein twee andere verdachten aan, een jongen van 17 en een jongen van 18 jaar, beiden uit IJsselstein.

Winkeldieven aangehouden

IJSSELSTEIN Voor de tweede keer betrapte personeel van een winkel aan de Praagsingel zaterdag rond 13.30 uur een 37-jarige man uit IJsselstein op winkeldiefstal. Hij probeerde zonder te betalen met spullen ter waarde van enkele tientallen euros weg te komen. De politie heeft hem overgebracht naar het politiebureau.

NIEUWEGEIN Een 55-jarige vrouw uit Nieuwegein werd zaterdag omstreeks 14.00 uur betrapt toen zij een winkel aan het Hoog Zandveld met medeneming van goederen ter waarde van enkele tientallen euros zonder te betalen probeerde te verlaten. Zij is overgedragen aan de politie.