Rijn en Venen, 11.59 uur

Utrecht 07-03-2004 - nieuwsberichten district Rijn en Venen

Jongens aangehouden voor telefoondiefstal

MIJDRECHT- Twee jongens van 15 en 13 jaar uit Harmelen zijn zaterdagmiddag om 15.50 uur aangehouden bij een sportvereniging aan de Hoofdweg. Zij worden verdacht van het ontvreemden van GSMs uit de kleedkamers van het sportcomplex. Teamgenoten van de verdachten kwamen er zelf achter dat de twee betrokken waren bij het stelen van de telefoons en zijn naar het bestuur gestapt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

MAARSSEN- In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 66-jarige man en een 51-jarige man uit Maarssen aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De 66-jarige man werd in Zwanenkamp aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat hij 510 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De 51-jarige man reed over de Safariweg en tijdens de controle bleek hij 395 ug/l alchol in zijn lichaam te hebben. Beide kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Jeugdoverlast aangepakt

MIJDRECHT- Vanwege meldingen van herhaalde jeugdoverlast heeft de politie extra gesurveilleerd in de buurt van de Bucho van Montzimastraat. Hierbij zijn twee bromfietsers bekeurd voor het rijden over het grasveld.

Bromfietsers bekeurd

HARMELEN- Zaterdagavond rond 22.15 uur zagen surveillerende agenten op de Leidsestraatweg twee personen rijden op een onverlichte bromfiets en beiden zonder helm. Toen de twee de agenten zagen wilde zij ervandoor gaan. Zij raakte hierbij in de slip en kwamen ten val. Bij controle bleek dat de bromfiets technische gebreken had. Het stuur zat los, de achterrem werkte niet en had geen verlichting. De 16-jarige eigenaar van de bromfiets kreeg bekeuringen voor het niet dragen van een helm, het feit dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en het rijden met een onverzekerde bromfiets. De bijrijder, een 13-jarige jongen, eveneens uit Harmelen kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De bromfiets is vanwege de technische staat in beslag genomen.

Vernieler aangehouden

MAARSSEN- Een 16-jarige jongen uit Maarsbergen is zaterdagavond om 22.35 uur aangehouden voor vernieling. Surveillerende agenten zagen drie jongeren lopen op de Breedstraat. Een van hen tilde twee fietsen op en gooide ze op de grond. Toen een agent de jongen aansprak, rende hij weg. Hij kon kort daarna op de Bolesteinsestraat worden aangehouden. De jongen was onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar bureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Mishandeling

WOERDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige jongen uit Linschoten aangehouden voor mishandeling. Agenten reden over de M.A. Reinaldaweg toen zij een groepje jongeren zagen ruziën. Een van hen, een 18-jarige man uit Linschoten vertelde dat hij zojuist was geslagen door de 15-jarige jongen. Het slachtoffer was, samen met een vriend op de bromfiets op weg naar Linschoten toen hij een groepje fietsers wilde passeren. Zij lieten hem er echter niet langs. Een van de fietsers liet de bromfietser vervolgens stoppen en sloeg de man in het gezicht. De politie heeft deze jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Drie jongens aangehouden na mishandeling

MONTFOORT/IJSSELSTEIN - Woensdagavond 3 maart werd een 17-jarige jongen uit Montfoort mishandeld toen vier verdachten probeerden hem zijn bromfiets afhandig te maken. De jongen reed met zijn bromfiets vanaf de Parklaan de Bovenkerkweg op waar hij werd achtervolgd door de vier daders, eveneens op een bromfiets. Na een achtervolging werd het slachtoffer op de Anne Franklaan klem gereden. Het viertal dwong hem door middel van slaan en trekken zijn sleutels af te geven maar doordat getuigen dit voorval zagen sloegen de vier op de vlucht.

Naar aanleiding van het signalement kon even later die avond in IJsselstein de eerste verdachte worden aangehouden, een 18-jarige jongen uit IJsselstein. Zaterdag hield de politie in IJsselstein twee andere verdachten aan, een jongen van 17 en een jongen van 18 jaar, beiden uit IJsselstein.