Politie Zaanstreek-waterland


22:49 05-MRT-04
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG, ALBERT HEIJNWEG

Twee gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee personenwagens op de kruising Provincialeweg met de Albert Heijnweg raakte twee inzittenden gewond.
Vermoedelijk zag de bestuurder die wilde afslaan de tegemoet komende auto over het hoofd waardoor de frontale aanrijding plaatsvond. Twee vrouwen moesten met pijn in de borst en nek naar een ziekenhuis worden overgebracht.

04:30 06-MRT-04
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Beschonken op de brommer

Politieagenten wilden een bromfietser controleren die zonder helm reed. De man deed een poging om te vluchten, maar was te dronken om dit succesvol te doen. De 33-jarige Purmerender blies bij een ademanalyse aan het politiebureau 995 ug/l. Dit leverde een proces verbaal op en een rijverbod van 12 uur. De bromfiets bleef daarvoor achter aan het bureau.

05:45 06-MRT-04
loc.: PURMEREND, VAN BURGPLEIN

Beroofd bij pinautomaat

Twee onbekenden beroofden een 19-jarige man uit Purmerend toen hij net geld had opgenomen bij een geldautomaat op het Van Burgplein. Het slachtoffer zou het geld net uit de automaat wegnemen toen hij met kracht werd weggeduwd. Een van de verdachten griste het geld weg en ging er samen met een medeverdachte op de fiets vandoor.
De politie deed direct na de melding een zoekactie, echter zonder resultaat.
De politie wil in contact komen met mogelijke getuigen van de beroving. Getuigen kunnen zich melden bij het wijkteam in de buurt of via 0900-8844.
Het signalement van de twee verdachten:
1. man, blank, ongeveer 19 jaar oud, lengte 1.80-1.85 meter, blond haar naar achtergekamd, normaal postuur, droeg een donker gekleurd bomber jack en een blauwe spijkerbroek.
2. man, chinees, ongeveer 17 jaar oud, lengte 1.70-1.75 meter, zwart haar in bloempot kapsel, normaal postuur, droeg een zwart winterjack en wollen handschoenen.

12:26 06-MRT-04
loc.: ZAANDAM, THORBECKEWEG

Beroofd na malafide taxirit

Een 33-jarige vrouw uit Zaandam liet zich in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kennelijke staat van dronkenschap door een 'snorder' vervoeren van Amsterdam naar de Thorbeckeweg in Zaandam. Daar aangekomen betaalde zij voor de rit. De chauffeur wilde meer geld zien en pakte haar handtas af en duwde de vrouw uit de auto. In de tas zet geen geld alleen haar mobiele telefoon.

18:34 06-MRT-04
loc.: MARKEN BINNEN, N246

Snelheidsduivel zonder geldig rijbewijs

Met een gemiddelde van 146 kilometer per uur en een uitschieter naar de 160 reed een 33-jarfige man uit Diemen over de Provincialeweg N246 in de richting van Wormerveer.
Agenten gaven hem bij Molletjesveer een stopteken. Bij nader onderzoek bleek de man te rijden een ontzegging van de rijbevoegdheid. Voor beide strafbare feiten werd proces verbaal opgemaakt.


23:09 06-MRT-04
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG

Amsterdammer aangehouden na slaan portier

Een 19-jarige Amsterdammer sloeg een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Julianaweg op zijn oog. Politieagenten haalde de jongeman uit het café en hielden hem aan.
De portier had een ruzie willen sussen tussen een aantal meisjes die drank aan het gooien waren.
De portier moest zich aan een oogwond laten behandelen bij de spoed eisende hulp.

23:25 06-MRT-04
loc.: ZAANDAM, ZILVERPADSTEEG

Verzet bij aanhouding

In een woning werd een 25-jarige Zaandammer aangehouden in een woning voor het plegen van vernielingen. Tijdens zijn aanhouding beledigde de verdachte de politieagenten en schopte hij een van de agenten hard tegen haar onderbeen. De man werd ingesloten voor verder onderzoek.

23:48 06-MRT-04
loc.: ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Inbraak in kantoor

Uit verschillende kantoorruimten werd een aantal computers weggenomen. De dader is vermoedelijk via een noodtrap en het forceren van een ruit in het pand gekomen. Meerdere verdiepingen bleken doorzocht.

04:19 07-MRT-04
loc.: VOLENDAM, BOEIJER

Pianist krijgt kopstoot

Een pianist in een bar raakte gewond aan zijn wenkbrauw door een kopstoot van een bezoeker. Het slachtoffer maakte een opmerking tegen de man toen deze hem uitschold. Hierop deelde de verdachte direct een kopstoot uit. Omstanders schoten de pianist te hulp, de verdachte nam de benen. De muzikant moest vijf hechtingen laten plaatsen bij de eerste hulp.
De politie stelt een onderzoek in naar de dader.


---- --