Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 7 maart

Den Helder 07-03-2004 - 15.00 uur

Woninginbraak

Anna Paulowna, zaterdag 6 maart 2004.

In een woning aan de Past. Philipponastraat is ingebroken tussen 11.00 en 15.45 uur. De daders zijn de woning binnen gekomen door op het dak van de bijkeuken te klimmen en vervolgens een slaapkamerraam te ontzetten. De gehele woning is doorzocht. Verdwenen is onder meer een DVD-speler, een videocamera, manchetknopen en creditcards. Getuigen hebben twee blanke mannen met een klein zwart rugzakje in de buurt zien lopen en zagen hen aanbellen bij de bewuste woning. Vorige week is in dezelfde straat in een andere woning ingebroken.

Botsing

Den Helder zaterdag 6 maart 2004.

Op de kruising Schoolweg /Rijksweg N9 heeft rond 19.35 uur een aanrijding plaats gevonden. Een 73-jarige bestuurder die van de Schoolweg naar links wilde afslaan de N9 op, verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 38-jarige automobiliste uit Velsenbroek. De man verklaarde later de auto niet gezien te hebben. Een 69-jarige, bij de man inzittende, vrouw uit Den Helder is met borstklachten voor een nacht ter observatie in het Gemini Ziekenhuis opgenomen. Beide autos hebben schade opgelopen aan de voorzijde.

Brand in viskar

De Cocksdorp, zaterdag 6 maart 2004.

In de Klimpstraat heeft rond 16.20 uur een brand gewoed in een mobiele viskar. De eigenaar wilde vis bakken en had daarom de installatie alvast aangezet. Niet veel later merkte hij dat de kar in brand stond. Politie en brandweer hebben bluswerkzaamheden verricht. Dit kon niet voorkomen dat de kar geheel uitbrandde en een gedeelte van de nabij staande heg. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een technisch defect.

Radardetector in beslag genomen.

Schagen, zaterdag 7 maart 2004.

Een 51-jarige autobestuurder uit Nieuwe Niedorp krijgt een proces-verbaal wegens het hebben van een radardetector. Hij werd rond 17.10 uur in de Julianalaan staande gehouden. Surveillerende agenten hadden het apparaat aan het vooraam van de auto zien hangen. De detector is in beslag genomen.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Den Helder, zondag 7 maart 2004.

Een 55-jarige drankrijder uit Den Helder is rond 00.30 uur aangehouden op de Jan Verfailleweg. De man blies 720 ug/l en kan daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt een proces-verbaal. Tevens zal de man zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Drankrijders

Den Helder zondag 7 maart 2004.

In de Emmastraat is rond 00.20 uur een 28-jarige bromfietser uit Den Helder aangehouden. De man was eerder al op de Polderweg gesignaleerd waar hij slingerend over de weg reed. Op herhaalde oproepen van de politie om te stoppen reageerde hij niet. Hij reed door naar de Emmastraat. Daar is hij vanwege zijn roekeloze rijstijl onderuit gegaan. De man blies 815 ug/l, tot 220 ug/l is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Den Burg, zondag 7 maart 2004.

Op de Pontweg is een 29-jarige bromfietser uit Den Helder aangehouden rond 03.00 uur tijdens een routinecontrole. De man bleek met drank op te rijden, hij blies 625 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

t Veldt, zondag 7 maart 2004.

Op de Valbrugweg is een 27-jarige autobestuurder uit t Veldt aangehouden rond 03.10 uur. Hij reed onder invloed van alcohol, hij blies 505 ug/l. Ook hij krijgt een proces-verbaal.