Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 7 maart

Hoorn 07-03-2004 - 15.00 uur

Aanrijding op A7

Oudendijk, zondag 7 maart 2004.

Op de A7 heeft rond 06.40 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een uit de richting van Purmerend komende en naar het Noorden rijdende 27-jarige autobestuurder uit Wognum reed achterop een busje van een 32-jarige man uit Lutjebroek. De laatste minderde vaart vanwege plotselinge regenval. Door de aanrijding raakte hij met zijn voertuig van de weg af, is over de kop geslagen en 180 graden gedraaid om vervolgens in de sloot te belanden. Een derde automobilist, een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, reed vervolgens achterop de auto van de man uit Wognum, die inmiddels uit de auto was gestapt om te kijken naar het slachtoffer waar hij tegenaan gereden was. De bestuurder uit Wognum heeft een hoofdwond opgelopen en is opgenomen in het MCA. De Lutjebroeker heeft verwondingen aan zijn knie en wordt daaraan geopereerd in het Westfries Gasthuis. De man uit Krimpen aan den IJssel heeft geen letsel opgelopen. De rijbaan is een halfuur afgezet geweest.

Woninginbraken

Hoogwoud, zaterdag 6 maart 2004.

In een woning aan de Herenweg is ingebroken tussen 15.00 en 22.45 uur. De dader is de woning binnen gedrongen door het forceren van een achterdeur. Een flatscreen van het merk Medion en een geldbedrag zijn verdwenen.

Hoogkarspel, zondag 7 maart 2004.

In een woning aan de Bernhardstraat is tussen 16.30 en 00.30 uur ingebroken. De dader heeft zich toegang in de woning verschaft door het forceren van een slaapkamerraam. Gemist worden een digitale fotocamera van het merk Olympus en een laptop.

Zuidermeer, zondag 7 maart 2004.

Door het ingooien van een slaapkamerraam heeft een inbreker een woning aan de Zuidermeerweg kunnen binnendringen. Dit is gebeurt tussen 18.00 en 01.00 uur. Gemist worden een sleutelbos en een geldbedrag.

Zwaag, zondag 7 maart 2004.

Een woning aan de Pinksterbloem is bezocht door een inbreker. De bewoners ontdekten bij thuiskomst rond 02.00 uur dat de woning was overhoop gehaald. Een aantal sieraden is vermist. Tevens is in een woning aan de Distel ingebroken. Een van de bewoners kwam thuis rond 03.30 en ontdekte onmiddellijk de inbraak. De dader heeft een raam aan de achterkant van het huis geforceerd om binnen te komen. Een andere bewoner lag in de woning te slapen en heeft wel iets van gestommel gehoord, maar meende dat dit bij de buren was. Gestolen zijn onder meer twee digitale cameras, een mobiele telefoon, computerapparatuur en een geldbedrag.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Hoorn, zondag 7 maart 2004.

Een 30-jarige drankrijder uit Hoorn is rond 03.30 uur aangehouden op de Grote Oost. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden, hij blies 680 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man krijgt daarom een proces-verbaal en kan zijn rijbewijs inleveren. Tevens mag hij zich verantwoorden voor de rechter.