Politie Drenthe

Zondag 07-03-04

Assen 07-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Melding: auto op de kant
RODEN - De politie kreeg zaterdagmorgen rond 6.30 uur een melding van een auto die op haar zij zou liggen. Het bleek dat de bestuurder, een 28-jarige man uit Roden, tijdens het rijden een sigaret op de grond had laten vallen. Hij raakte hierdoor afgeleid en raakte op de Ceintuurbaan Noord aan de kant van de weg een betonnen pilaar. De auto is op haar zij doorgeschoten en midden op de weg tot stilstand gekomen. De bestuurder heeft geen letsel aan het voorval overgehouden. Het voertuig is afgesleept.

Verlaten plaats ongeval
ASSEN - Een agent zag zaterdagochtend rond 7.50 uur onderweg naar het politiebureau een auto onbeheerd langs de kant van de weg staan aan de Borgstee. Hij meldde dit bij collegas die actie ondernamen. Ter plaatse bleek de auto rechtdoor te zijn geschoten in de bocht. De eigenaar was op dat moment onvindbaar. Echter, zaterdagmiddag rond 14.15 uur meldde de bestuurder zich op het politiebureau. Daar werd hij gehoord wegens het verlaten van de plaats ongeval. De jongeman, een 25-jarige inwoner van Oosterwolde, zou s nachts tijdens het stappen met een vriend enkele biertjes hebben gedronken. Vervolgens zijn ze in de auto gestapt. Op het kruispunt Industrieweg/Europaweg reed de bestuurder plotseling rechtdoor en reed daarbij een boom omver. Ze hadden er niet aan gedacht de politie te waarschuwen. De bestuurder kreeg onder meer een bekeuring van 175,- voor het onverzekerd rijden.

Bekeuring vanwege afvallende lading
VALTHERMOND - Een 47-jarige bestuurder van een trekker reed zaterdagmiddag rond 13.00 uur met zijn aanhanger beladen met balen stro vanaf de Dikbroeken de Drentse Mondenweg op richting Valthermond. Bij het afslaan verloor de man uit Tweede Valthermond een gedeelte van zijn lading. De lading kwam terecht op een auto, bestuurt door een 42-jarige man uit Valthermond. Zijn voertuig raakte zwaar beschadigd. Het ambulancepersoneel heeft zijn verwondingen, als gevolg van glassplinters, verzorgd. Het voertuig is afgesleept. De bestuurder van de trekker kreeg een bekeuring wegens afvallende lading.

Alcomobilisten aangehouden
HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.45 uur een 36-jarige bromfietser aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte blies op het politiebureau 920 ugl. (=ongeveer 2 promille). Hij is met een dagvaarding heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
MEPPEL - Tijdens een alcoholcontrole hebben agenten zondagnacht rond 0.30 uur een 20-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden aan het Werkhorst. De jongeman blies op het politiebureau 335 ugl. (= ongeveer 0,7 promille). Hij is met een bekeuring de deur uitgegaan. HOOGEVEEN - Agenten hebben zondagnacht rond 1.30 uur op de Schoolstraat een 40-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man uit Hoogeveen blies op het politiebureau 690 ugl. (= ongeveer 1,6 promille). Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een dagvaarding mee naar huis. NIEUW AMSTERDAM - Een 23-jarige bestuurder van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.45 uur aangehouden aan de Jachthoorn. De jongeman uit Gramsbergen blies op het bureau 255 ugl.(=ongeveer 0,6 promille). Hij kreeg een transactie aangeboden. STADSKANAAL - Politieagenten reden zondagnacht rond 4.30 uur op de Nautilusweg vanaf Nieuw Buinen richting Stadskanaal toen zij uit tegenovergestelde richting een voertuig zagen rijden zonder verlichting. De bestuurster, een 42-jarige inwoner van Stadskanaal, kreeg een stopteken. De vrouw is aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies zij 960 ugl. (=ongeveer 2,2 promille). Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Politie schrijft 3 processen-verbaal uit aan bestuurder EMMEN - Agenten hebben zaterdagavond omstreeks 11.20 uur op de Wolfsbergerweg een 49-jarige bestuurder van een personenauto staande gehouden. De man uit Emmen had geen geldig rijbewijs, zijn APK was verlopen en hij reed onverzekerd rond. De politie gaf de verdachte drie processen-verbaal mee naar huis.

Omstanders pakken dronken man autosleutels af
GEESBRUG - De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een mogelijk dronken bestuurder. Ter plaatse gekomen bleek dat er op de Lantschapsweg een auto stond, met daarin een slapende bestuurder die onder invloed verkeerde. Omstanders hadden inmiddels zijn autosleutels afgepakt en overhandigd aan de politie. De man, een 50-jarige inwoner van Meppel, is meegenomen naar het politiebureau en kreeg daar een rijverbod uitgereikt van 12 uur.

Buurtbewoners houden fietsendief staande
RODEN - Een buurman zag zaterdagmiddag rond 17.00 uur dat een man een fiets bij de buren van de oprit aan de Stinsenweg wegnam. Hij sprak de man aan, die vervolgens de fiets terugzette en er vandoor wilde gaan. Met een aantal buurtbewoners werd de verdachte staande gehouden. De politie heeft de man, een 21-jarige man uit Roden, aangehouden en ingesloten voor verhoor. De jongeman heeft de diefstal inmiddels bekend.

Aangifte diefstal 80 liter diesel
EMMEN - Een 26-jarige inwoner van Emmen deed zaterdagmorgen namens een transportbedrijf aangifte van diefstal. Uit de tank van zijn vrachtauto is tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur 80 liter diesel gestolen. De vrachtauto stond geparkeerd op het parkeerterrein aan het Bendienplein.

Winkeldieven aangehouden
EMMEN - Een 58-jarige man uit Nieuw Weerdinge is zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur aangehouden wegens diefstal uit een speelgoedwinkel aan de Hoofdstraat. De man had een speelgoedauto meegenomen zonder te betalen. De winkelbediende heeft samen met een winkelier de verdachte staande gehouden. De verdachte werd na verhoor met een bekeuring heengezonden.
ASSEN - Het personeel van een bouwmarkt aan de Stelmakerstraat slaagde er zaterdagmiddag rond 15.00 uur in om een winkeldief in de kraag te vatten. De man had diverse goederen meegenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dief plaatsnaamborden aangehouden
NIEUW SCHOONEBEEK - De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 0.30 uur een melding van een rondrijdende pick up auto die verkeersborden vervoerde. Toen agenten polshoogte gingen nemen, troffen zij het voertuig aan op de Europaweg. In de laadbak troffen zij twee plaatsnaamborden met Klazienaveen aan. De bestuurder, een 18-jarige jongeman uit Barger-Compascuum, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Via snelrecht kreeg de verdachte een transactie van 130,- aangeboden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft afstand gedaan van de borden. Deze gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Vernielers lantaarnpaal aangehouden
HOOGEVEEN - Op basis van een getuigenverklaring heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag rond 5.30 uur drie mannen uit Nieuweroord van 23, 18 en 19 jaar aangehouden. Er was een melding binnengekomen van vernieling/baldadigheid. In de Kleine Kerkstraat bleken de drie verdachten een lantaarnpaal te hebben uitgeschud. Zij zijn met een transactie heengezonden.

Aanhouding niet verlichte fietser
ASSEN - De politie bekeurde zondagnacht rond 0.00 uur aan de Gedempte Singel een 15-jarige jongeman uit Assen wegens het fietsen zonder licht. Toen de verdachte weigerde zijn naam te geven, is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk is de fietser met een bon heengezonden.

Politie schrijft tijdens controles diverse processen-verbaal uit MEPPEL - De politie heeft in de loop van zaterdagavond en zondagnacht diverse processen-verbaal uitgeschreven. Tijdens een alcholcontrole zijn 80 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder van een personenauto werd bekeurd wegens het rijden onder invloed. In totaal werden 6 fietsers bekeurd wegens het rijden zonder verlichting. Eén persoon kreeg een bon wegens wildplassen. Twee taxichauffeurs zijn bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid. Zij reden 121 en 102 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Een bestuurder van een personenauto kreeg een proces-verbaal toen deze 94 km/uur reed in plaats van de toegestane 50.

Wildplassers en fout parkeerders krijgen proces-verbaal EMMEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 6 processen-verbaal uitgeschreven wegens het fout parkeren op plaatsen voor vergunnighouders aan de Westerstraat. Twee mensen kregen een bekeuring wegens wildplassen.

Aangiftes van diefstallen uit autos
WESTERBORK - Zes eigenaren deden zaterdag aangifte bij de politie van diefstal uit hun auto. Door de sloten te forceren, is men de autos binnengekomen. Er zijn onder meer radio/cd spelers ontvreemd. De voertuigen stonden geparkeerd aan het Goornhof (2x), het Langbos (2x) en aan het Brinkhof (2x).

Minderjarige scooterrijder aangehouden
EMMEN - De politie heeft zondagmiddag rond 14.30 uur een jeugdige crosser staande gehouden aan de Havixhorst. De bestuurder was slechts 13 jaar en had dus geen certificaat en was niet verzekerd. De scooter is tijdelijk achter het bureau gestal. De jongeman kreeg twee bekeuringen mee naar huis.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Telefoon 0592-361268 of 06-52528533. Info@politie-drenthe.nl