Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 7 maart 2004

* OVERVAL HORECAGELEGENHEID
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen, om even voor half acht, vond er een overval plaats op een horecagelegenheid aan de Parkkade, waarbij een 27-jarige vrouw gewond raakte. De Rotterdamse was in de zaak aan het schoonmaken, waarbij de toegangsdeur openstond. Op een gegeven moment stormde er een jongen naar binnen, die een schroevendraaier tevoorschijn haalde en haar bedreigde. Hij stak het slachtoffer in haar schouder en gooide haar op de grond. De overvaller probeerde twee kluisjes open te maken en vervolgens een sigarettenautomaat te kraken. Dit lukte niet, waarop hij de zaak verliet met een paar euro's van het slachtoffer. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* ONDER BEDREIGING VUURWAPEN BEROOFD
ROTTERDAM - Een 52-jarige man uit Rotterdam is zaterdagmorgen vroeg, om even voor zes uur, op de Ossenisseweg beroofd. Het slachtoffer was op de hoek Ossenisseg - Krabbedijkestraat benaderd door twee mannen. Ze droegen beiden de capuchon van hun jas over het hoofd en waren ongeveer 20 a 24 jaar oud. Eén van de twee drukte een vuurwapen tegen het hoofd van de Rotterdammer, waarna hij werd beroofd van sleutels, mobiele telefoon, sieraden en ruim 400 euro. Met deze buit maakte het tweetal zich uit de voeten in de richting van de Charloisse Lagedijk. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en is voor behandeling naar het medisch Centrum Rotterdam-Zuid gebracht. De politie van het district Zuid heeft dit misdrijf in onderzoek.


* GEWAPENDE OVERVAL
ROZENBURG - Twee mannen met bivakmutsen op hebben zaterdagmorgen een taxibedrijf aan de Dwarsweg in Rozenburg overvallen. Omstreeks kwart over vijf stapten twee, in het zwart geklede overvallers, de zaak binnen. Ze hadden allebei een vuurwapen en bedreigden een medewerker. Hij moest op de grond gaan liggen, waarna ze er met de nachtopbrengst, enkele honderden euro's, vandoor gingen. De 31-jarige medewerker is door de politie opgevangen en ingelicht om gebruik te maken van de diensten van Slachtofferhulp. Het overvallenteam van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de daders van dit misdrijf.


* SURFER GERED
ROCKANJE - Een 25-jarige kitesurfer uit Rijswijk kwam zaterdagmiddag op de Noordzee, ter hoogte van Rockanje, in moeilijkheden. Hij was door de wind te ver afgedreven en raakte met een voet verstrikt in een touwkluwe. Een passant op het strand vond dat hij wel erg lang op dezelfde locatie bleef liggen en sloeg alarm. De surfer is door een reddingsboot opgepikt en aan land gebracht. De man werd gastvrij opgevangen door mensen op het strand. In een camper kon hij wat bijkomen.