Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-03-2004 - Persberichten District II

KIND DOOR FOTOGRAAF LASTIG GEVALLEN
GORINCHEM - Een 14-jarig meisje is op 4 maart tussen 14.30 en 15.30 uur in haar woning in de wijk "Oost" te Gorinchem, door een onbekende man lastig gevallen. Het meisjes was s middags alleen thuis toen een man met een smoes aanbelde. Hij vertelde dat ze er leuk uitzag en dat hij fotos van haar wilde maken. Het meisje schrok zo dat ze de man de woning binnen liet en zich liet fotograferen. Na het maken van de fotos is de man weggegaan, het meisje geschrokken achterlatend. Hij reed weg in een kleine, blauwe personenauto.
De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar deze man die het volgende signalement heeft:
blanke man, leeftijd 40 à 45 jaar, donkerblond-grijs haar, met gel naar achteren gekamd. Gekleed in een donkerkleurige spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij draagt een zwarte leren jas met een grijze sjaal en spreekt met een Amsterdams accent. Wie de man kent of herkent wordt gevraagd contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Tevens roept de politie eventuele andere slachtoffers op om zich te melden op bovenstaand telefoonnummer. Vanzelfsprekend wordt het dringende advies gegeven om de grootste terughoudendheid te betrachten bij het binnenlaten van onbekende mensen. Wie dergelijke mensen aan de deur krijgt, doet er verstandig zich niet met hen in te laten en bij twijfel te politie te bellen.
De politie komt ten slotte ook graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het bezoek van deze man op deze datum en/of op andere data en locaties.

AUTO-INBRAKEN
GORINCHEM Een 18-jarige man uit Mannheim (Duitsland) is op 5 maart op het politiebureau aan de Smakheul aangehouden. Hij werd er gehoord, omdat hij mogelijk in een gestolen auto zou rijden. Net voordat de man in vrijheid zou worden gesteld, bekende hij spontaan 30 tot 40 auto-inbraken in Maastricht en omgeving te hebben gepleegd. De man is daarop direct aangehouden en in verzekering gesteld.

STELEND ECHTPAAR AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 53-jarige man uit Nieuwegein en zijn 48-jarige echtgenote uit dezelfde plaats zijn op 5 maart op het Loosdorp aangehouden. De twee hadden voor 360 euro aankleding uit een winkel meegenomen en werden op heterdaad betrapt. De twee zijn voor de nacht ingesloten.

ALCOHOL
Diverse mensen zij dit weekend aangehouden nadat ze met teveel alcohol op achter het stuur reden:
LEERDAM - Op de Parallelweg is op 6 maart een 31-jarige man uit Schoonhoven aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren en zijn rijbewijs is ingevorderd.
SLIEDRECHT Een 31-jarige man uit Utrecht is op 6 maart op de Parallelweg aangehouden. Zijn auto was in de berm van de weg terechtgekomen. De man werkte wel mee aan de blaastest, maar weigerde verder alle medewerking aan de ademanalyse op het politiebureau. De man wilde niet vertellen of hij had gereden of zijn passagier, een 25-jarige man uit Kapel Avezaath. De laatste blies ook boven de streep en is eveneens aangehouden. Het rijbewijs van de 31-jarige is ingevorderd.
SLIEDRECHT - Op de Baanhoek is op 6 maart een 63-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Een klein uur later werd op dezelfde locatie een 25-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij mocht twee uur lang niet meer rijden. ALBLASSERDAM Een 39-jarige man uit Alblasserdam is op 7 maart op de Parallelweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren. NIEUW-LEKKERLAND - Een 43-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is op 7 maart op de Midden Polderweg aangehouden. Hij was met zijn auto in een naastgelegen vaart terechtgekomen en op eigen kracht naar de kant gewaad. Hij raakte niet gewond. De man was dronken en kreeg een rijverbod van 7 uren. Zijn rijbewijs is ingevorderd. GORINCHEM Op de Kruisstraat is op 7 maart een 17-jarige fietser uit Heukelum aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. ALBLASSERDAM Een 24-jarige man uit Kinderdijk is op 7 maart op de Cortgene aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren. GORINCHEM Op de Banneweg is op 7 maart een 52-jarige man uit Bergen (NH) aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. GORINCHEM Op de Haarstraat is op 7 maart een 20-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. GORINCHEM Op de Dokter Bauerstraat is op 7 maart een 24-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren..

MINDERJARIGE AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 14-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht, een 17-jarige jongen uit dezelfde plaats en een 16-jarige jongen uit Ridderkerk zijn op 6 maart op de Rembrandtlaan aangehouden. Ze reden in een auto die dezelfde avond elders was gestolen. De auto is in beslaggenomen. De drie zijn in verzekering gesteld en voor de nacht ingesloten. De 16-jarige bestuurder kreeg nog een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. De politie onderzoekt de zaak.

PRULLENBAK
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 15-jarige jongen uit Arkel is op 7 maart op de Rivierdijk aangehouden. Hij had kort ervoor een de inhoud van een prullenbak op het Raadhuisplein in brand gezet. Agenten konden de jongen snel daarna aanhouden. Zijn ouders hebben hem op het bureau opgehaald.

VERNIELERS AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Vier jongens uit Alblasserdam, drie van 17 en nummer vier 18 jaar, zijn op in de late nacht van 6 op 7 maart op de Plantageweg aangehouden. Ze worden ervan verdacht een bushokje in dezelfde straat te hebben vernield. Op grond van het signalement van een getuige kon het viertal snel worden aangehouden. Ze konden de rest van de nacht in de politiecel doorbrengen. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

VERKEERSONGEVAL
LEXMOND Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Achthoven is op 7 maart een 18-jarige vrouw uit Tienhoven gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw van de dijk en botste met haar auto ondersteboven tegen een ± 10 meter lager gelegen boom. De vrouw was aanspreekbaar en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De auto en de boom raakten volledig vernield. De Regionale Verkeers Ondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doet onderzoek.