Ingezonden persbericht

Nieuw kunst concept in Zuid Frankrijk

"Ménage à Trois" - The New Art of Connecting

AUBETERRE-SUR-DRONNE, 20040307 -- "Ménage à Trois" The New Art of Connecting Nieuwe kunststroming in ontwikkeling in Zuid Frankrijk! Een nieuw en opwindend kunst concept is bezig zich te ontwikkelen in en rondom het Zuid Franse dorpje Aubeterre-sur-Dronne, waar veel kunstenaars wonen en dat geclassificeerd is als "un des plus beaux villages en France". Een kunst concept dat een nieuwe dimensie kan gaan toevoegen aan onze kunst beleving en onze samenleving!


"Ménage à Trois"
The New Art of Connecting

Nieuwe kunststroming in ontwikkeling in Zuid Frankrijk!

Een nieuw en opwindend kunst concept is bezig zich te ontwikkelen in en rondom het Zuid Franse dorpje Aubeterre-sur-Dronne, waar veel kunstenaars wonen en dat geclassificeerd is als "un des plus beaux villages en France".
Een kunst concept dat niet alleen op de schilderkunst van toepassing is, maar op alle vormen van kunst, zoals beeldhouwen, architectuur, haute cuisine, enz. Deze vorm van kunstuiting kan uiteindelijk leiden tot een nieuwe manier van communiceren op allerlei gebieden (sociaal, sport, politiek, enz.).
Een kunst concept dat een nieuwe dimensie kan gaan toevoegen aan onze kunst beleving en onze samenleving!

Het concept is gebaseerd op het simpele idee dat de kunstenaar van één onderwerp drie impressies maakt, die in harmonie zijn met elkaar. Dit zal resulteren, bijvoorbeeld, in drie afzonderlijke schilderijen die als één compleet kunstwerk gepresenteerd worden, met als resultaat dat het 2-dimensionale aspect van één schilderwerk uitgebreid wordt naar een 3- of zelfs 4-dimensionaal aspect.
Het kunstwerk kan gerealiseerd worden door één kunstenaar, of meerdere kunstenaars die met elkaar samenwerken(!). Bovendien kan er, meer dan ooit, creatieve interactie plaatsvinden tussen het publiek (of de eventuele opdrachtgever) en de kunstenaar(s).

Dit concept is bedacht door een Nederlander, eigenaar van hotel-café-restaurant Hotel de France in Aubeterre, en wordt op dit moment uitgevoerd in samenwerking met een lokale Franse schilder. Het kunstwerk zal in de tweede helft van maart gereed zijn en dan gepresenteerd worden aan de buitenwereld als de eerste realisatie van dit concept. Ook andere kunstenaars in en rondom Aubeterre zijn betrokken bij dit concept.
Dit hele simpele concept zal een revolutie teweeg kunnen brengen onder artiesten, omdat deze manier van presenteren een uitdaging zal blijken te zijn voor hun creativiteit en artistieke vaardigheid. Het zal in nog grotere mate kunnen aanslaan bij het (grote) publiek, omdat zij een kunstwerk krijgen te zien die veel makkelijker te begrijpen is, en waar veel meer aspecten in zitten, dan de huidige vormen van kunst presentatie.
Incidenteel is er in het verleden al geëxperimenteerd met deze vorm van presentatie, maar niet met het onderliggende concept.

Aangezien velen van ons kunst niet altijd even makkelijk toegankelijk vinden, kan "Ménage à Trois" nieuwe inspiratie teweegbrengen en zal ons allemaal uitnodigen om te waarderen dat kunst toegankelijk is voor iedereen en een fantastische omlijsting in het leven kan zijn.

Mocht U interesse hebben in dit concept en de uitvoering ervan, dan kunt U mij voor meer informatie bereiken op 0033-5 4598 5043 of via mijn E-mail adres: bakkeroege@wanadoo.fr. Voor meer informatie over Aubeterre en Hotel de France kunt U ook kijken op hoteldefrance-aubeterre.com.

Met vriendelijke groet,
Oege Bakker
Aubeterre, 6 maart 2004




Ingezonden persbericht