Ingezonden persbericht


Persbericht

Poëziefeest in Theater De Wegwijzer

Uitwisselingsprogramma dichters uit Dordrecht en Zeeland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Zondagmiddag 7 maart vindt in Theater De Wegwijzer aan de Molenweg 25 te Nieuw- en Sint-Joosland een uitwisselingsmanifestatie plaats tussen vijftien dichters uit Dordrecht en Zeeland. De middag is een vervolg op een eerdere uitwisseling in Dordrecht, voorjaar 2003.

Het programma is georganiseerd door het Zeeuwse literaire tijdschrift Ballustrada en duurt van 14.00 tot 17.00 uur (zaal open 13.30 uur). De optredens van de dichters, onder wie Jan Eijkelboom en Wim Hofman, worden afgewisseld met muziek van het vrolijke Zeeuwse folkensemble Rob & Willy enzo . Werk van alle deelnemende dichters is verzameld in de bundel Alzheimer Hotel. Deze speciale uitgave van Ballustrada wordt gepresenteerd tijdens de poëziemiddag.

Uit Dordrecht en omgeving treden op: Jan Eijkelboom, Kees Klok, Klaas Blokhuis, Pieter Breman, Jacqueline Uittenboogaard, Marieke van Leeuwen, Stella Timonidou.

Uit Zeeland geven Wim Hofman, Johanna Kruit, Laurens Geerse, Anneke Schenk, Cees Maas,

Jan J. B. Kuipers, Theo Raats en André van der Veeke acte de présence.

De presentatie van de middag is in handen van de Zeeuwse uitgever Bert Gerestein.

In de pauze en na afloop van het programma is er gelegenheid de bundel Alzheimer Hotel en andere publicaties van de deelnemende dichters te kopen en te laten signeren. De entree voor de middag bedraagt ¬ 3,-. Abonnees van Ballustrada en genodigden hebben op vertoon van hun uitnodiging gratis toegang.