Ingezonden persbericht

Nazi-jager Jack Kooistra vertelt zijn verhaal

7 MAART 2004, 20040301 -- Max Blokzijl, Rost van Tonningen, Claas Karel Faber, Siert Bruins, Dirk Hoogendam; allemaal namen van oorlogsmisdadigers die in de lezing van Jack Kooistra de revue zullen passeren. Hij vertelt over hen op zondag 7 maart aanstaande om 14.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.


Geïnspireerd door zijn Oostenrijkse medestrijder Simon Wiesenthal heeft Jack Kooistra op zijn manier een bijdrage geleverd aan de opsporing van oorlogsmisdadigers. Velen hadden zich jarenlang gedragen als brave huisvaders, oppassende opa's of maatschappelijk geslaagde personen. Hij begaf zich regelmatig in het hol van de leeuw, reünies van voormalige daders, om informatie te verkrijgen. Hiervoor moesten hij en zijn familie een hoge prijs betalen.
Resultaat hadden zijn inspanningen wel. Zo konden onder andere Herbertus Bikker, Jacob Luitjens, Auke Pattist en vele anderen mede door zijn inspanningen opgespoord en berecht worden.

Het aangrijpende verhaal van een bijzondere journalist, zondag 7 maart a.s. om 14.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen. De lezing is inbegrepen bij de toegangsprijs van het museum.




Ingezonden persbericht