Ingezonden persbericht

Klassieke Karaoke via Interactieve Televisie

Stoneroos verrijkt C-Majeur met extra digitale interactieve mogelijkheden om te kijken en om te luisteren. Een boeket aan mogelijkheden

HILVERSUM, 20040302 -- C-Majeur beleeft zondag 7 maart een primeur. Het programma gaat dan interactief de lucht in. Dat betekent dat bezitters van een set-top box het programma - een concert van het Concentus Musicus Wien onder leiding van dirigent Nikolaus Harnoncourt met als solist mezzo-sopraan Cecilia Bartoli - op een speciale manier kunnen bekijken. Uitgevoerd worden aria's van Mozart en Haydn.


Stoneroos is een toonaangevend bedrijf in Nederland op het gebied van het ontwikkelen van interactieve TV applicaties. Met het iTV concept van Stand.nl gooide Stoneroos vorig jaar hoge ogen op de Milia in Cannes door een prestigieuze iTV Award te winnen. Terug in Nederland werd hetzelfde concept ook nog bekroond met een Gouden SpinAward. Stoneroos geniet binnen de wereld van de digitale TV een goede bekendheid. Zo is de haarscherpe meespeelquiz-applicatie van Stoneroos al 3 seizoenen lang in gebruik bij NCRV's Nationale Nieuwsquiz, en is de goed werkende iTV redactietool niet onopgemerkt gebleven in de wereld van digitale en interactieve conceptontwikkelaars en bouwers.

Met C-Majeur Interactief voegt Stoneroos een nieuwe applicatie toe aan haar portfolio voor de liefhebber van klassieke muziek: de kijker heeft de keuze om extra videostreams te bekijken met bijvoorbeeld een close-up van de dirigent en de soliste met daarbij de zangpartituur, zodat de kijker thuis mee kan lezen en kan zingen! Er kan ook gekozen worden voor 2 alternatieve symfonieën en voor vraaggesprekken met dirigent en soliste met daarbij beelden van de voorbereidingen van het concert. De kijker kan het reguliere commentaar omwisselen voor een uitvoerig commentaar met informatie over de uitvoering en een uitleg van de muziek. Tot slot is met een druk op de knop extra informatie te lezen over de uitvoerenden en de muziek.

Deze iTV pilot is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de NCRV, Dirk-Jan Bijker Producties, Stoneroos Interactieve Televisie, Mediakabel en UPC. Vanuit de zijde van Dirk-Jan Bijker Producties en de NCRV is er veel extra werk verricht om dit complete en ruime aanbod aan muziek en muziekbeelden te realiseren.
C-Majeur Interactief blijft na de uitzending op zondag nog 7 dagen non-stop beschikbaar via kanaal 120 van de set-top box (ook te vinden via de EPG en de TV Surfer). Een reden te meer voor bezitters van een UPC set-top box in de regio Rotterdam, waar deze pilot draait, om volgende week te genieten van klassieke muziek en de mogelijkheden die iTV kijkers en luisteraars biedt!

C-Majeur Interactief
Zondag 7 maart 2004
15.10 uur
NCRV, Nederland 1




Ingezonden persbericht