VDB/AUTOMAXX

Tienduizenden bezoekers voor straatraces in Assen

TIENDUIZENDEN BEZOEKERS VOOR STRAATRACES IN ASSEN

Bedrijfsleven ontdekt de nieuwe 'jongerenscene'

Komende zondag worden weer tienduizenden bezoekers verwacht op het TT Circuit van Assen. Dan vinden er weer 'streetlegal races'plaats, waar zich inmiddels ruim 150 rijders voor opgegeven hebben. Deze races vormen de start van het tweede seizoen van het kampioenschap legale straatraces, dat onder de noemer Dutch Street Power Series wordt verreden.

De races vormen onderdeel van het evenement AutoMaxx Street Power Edition2, dat vorig jaar in maart ruim 27.000 bezoekers trok. Dat de belangstelling voor deze races nog lang niet op zijn retour is, blijkt uit het aantal aanmeldingen en het aantal bezoekers dat komende zondag wordt verwacht.
De organisatie bespeurt zelfs een toename in de interesse in de tuningscene. Organisator Ronald van den Broek: 'Het aantal tuning- en streetrace clubs dat komende zondag wordt verwacht breekt alle records en de inschrijving voor de races zijn vandaag gestopt, omdat het maximale aantal is bereikt. Anders worden de wachttijden te lang en kan men niet vaak genoeg aan de start komen. De laatste twee jaar is ook de belangstelling voor sponsoring van de activiteiten van VDB/AUTOMAXX flink toegenomen. Dit jaar kunnen nieuwe sponsoren worden verwelkomd, zoals caraudio gigant Pioneer en bandenmerk Toyo Tires. En die belangstelling neemt alleen maar toe, gezien de aanvragen uit binnenland, maar ook van bedrijven uit Azië en VS. Bedrijven uit deze regio bekijken momenteel de mogelijkheden om actief te worden in deze scene.'
Van den Broek licht toe: 'Na de dance scene kan de autotuning scene worden gezien als de nieuwe stroming bij de jeugd. De auto -vaak verlaagd, voorzien van dikke wielen, sportieve uitlaat, nenonlicht en veel audio op alle mogelijke plekken- staat voor hen centraal en elke week is er wel een meeting op een of andere parking. Nog altijd mondt dit soms uit in illegale races, maar gezien de harde aanpak van het OM gecombineerd met de legale alternatieven, zijn de aantallen steeds kleiner. Maar er bestaat nog altijd een harde kern die de illegaliteit opzoeken. Maar gelukkig focust men zich meer en meer op de kwaliteit van de auto en de aandacht voor 'mooie en stijlvolle 'styling en tuning neemt steeds meer toe'.

Afgelopen jaar organiseerde VDB/AutoMaxx 14 evenementen in de tuningscene, die door bijna 175.000 liefhebbers werden bezocht. Dit jaar komen er nog een aantal evenementen bij, waarbij de bezoekersaantallen zeker zullen stijgen. VDB/AutoMaxx schat in, dat de scene in Nederland nog in de kinderschoenen staat, zodat de scene in omvang nog zal toenemen. Naar schatting 200.000 mensen kunnen tot deze scene worden gerekend.

Het evenement op het TT Circuit Assen begint om 10.00 uur. De entree bedraagt EURO 13,- en parkeren is gratis. Informatie over het evenement kan men vinden via de website www.automaxx.nl of via de infolijn 0165-503554.