Politie Zeeland


O - 1669-2004 Bezorgers poederbrief Ellewoutsdijk opgespoord

De Zeeuwse politie heeft dit weekend 4 mensen verhoord die verdacht worden van het vervaardigen en bezorgen van de poederbrief afgelopen woensdag 3 maart in een woning in Ellewoutsdijk. Het zijn 2 vrouwen van respectievelijk 19 en 20 jaar en 2 mannen van respectievelijk 25 en 27 jaar, allen inwoners van de gemeente Borsele.
De vier bezorgden de enveloppe, die naar later bleek poedersuiker bevatte, samen met een enveloppe met een briefje 's nachts in de betreffende woning om 'een geintje' uit te halen met de bewoner.

De politie heeft tegen de vier proces-verbaal opgemaakt.

Woensdagochtend vroeg vond de bewoner de brief en sloeg alarm toen deze een poeder bleek te bevatten. Samen met de brandweer en de GHOR werd ter plaatse de brief veiliggesteld en met spoed voor onderzoek overgebracht naar het IDL in Lelystad. Rond 13.00 uur kwam het bericht dat het poeder niet schadelijk was en konden de bewoners hun woning weer verlaten.

De Zeeuwse politie overweegt om een civiele procedure tegen het viertal te starten om de gemaakte kosten te kunnen verhalen.