Gemeente Nijmegen

Nijmegen start nieuw project allochtone vrouwen in 2004

Nijmegen start volgend jaar het Doe mee! project. Dit experiment is speciaal bedoeld voor niet-uitkeringsgerechtigde allochtone vrouwen en meisjes. Op 16 december sluit de gemeente Nijmegen hier een convenant over met het ministerie van SZW. Doe mee! loopt van 2004 tot en met 2005. Officieel start het project op 8 maart, internationale vrouwendag.

Het project gaat allochtone vrouwen en meisjes stimuleren tot deelname aan de arbeidsmarkt of participatie in de samenleving. Doe mee! bouwt voort op het Kom terug project, waar de afgelopen jaren goede resultaten mee werden geboekt. Met een speciaal wervingsteam op straat werden niet-uitkeringsgerechtigde vrouwen verleid tot werk. Die persoonlijke benadering gaat door in het Doe mee! project. Ook in het nieuwe project gaat een team, maar nu bestaande uit allochtone vrouwen, de doelgroep opzoeken en aanspreken.

Commissie PaVEM

Het project Doe mee! sluit aan bij het landelijk beleid. Zo heeft wethouder Scholten contact met de commissie PaVEM (de commissie van Rosenmuller waarin ook Maxima zit)* die belangstelling toont voor het project. Vooruitlopend op het nieuwe project loopt er nu bij Inter-Lokaal een proef met de training Op weg naar werk voor Turkse, Koerdische en Marokkaanse vrouwen. Daarin wordt uitleg gegeven over de arbeidsmarkt en de weg naar werk. Inter-lokaal gebruikt al de nieuwe slogan. Als dit project slaagt, krijgt het volgend jaar ook een vervolg in het grotere Doe mee! project.

*PaVEM staat voor participatiebevordering vrouwen uit etnische minderheidsgroepen.

Het Doe mee! project wordt ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.