Universiteit van Amsterdam

Politiek falen en het kennisfront

Maagdenhuis op Maandag


maandag 8 maart 17.30-18.00 uur

Politiek falen en het kennisfront - prof. dr. Karel van Wolferen

De verzuchting over achteruitgang is algemeen. De westerse samenleving en de verhoudingen in de wereld zien er niet zo goed uit als we een kwart eeuw geleden mochten verwachten. De oorzaken: onverstandige maatregelen, verkeerde keuzes en ongecorrigeerde schadelijke tendensen. Politiek falen, met andere woorden. Het kennisfront van mens- en maatschappijwetenschappen lijkt ons daarbij in de steek te hebben gelaten. Hoe komt dat? Waarom helpt de kennis die we vergaren ons niet aan een beter leven? Prof. dr. Karel van Wolferen geeft enkele minder bekende voorbeelden van situaties waarin de heersende theorie triomfeert over gezond verstand.

Onder de titel Maagdenhuis op Maandag buigen topwetenschappers van de UvA en hun gasten zich over wat onlangs ontdekt, bedacht of uitgevonden is. Elke eerste maandag van de maand zijn er gesprekken onder leiding van rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden: De ronde tafel van de rector. De universiteitsprofessoren van de UvA treden de andere maandagen op als gastheer. Wekelijks verzorgen zij Kort bericht van het kennisfront.


Locatie: hal Maagdenhuis, Spui 21, Amsterdam,

Toegang vrij.

Zie voor het volledige programma: www.uva.nl

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.