Ingezonden persbericht


Maandag 8 maart
Studium Generale Junior

Op 8 maart a.s. gaat de activiteiten en lezingen in het kader van de materialenreeks van Studium Generale weer van start. In de materialenreeks staat nu 'Hout' centraal.

Om de leerlingen van de vwo scholen alvast in contact te brengen met de TU Delft en vooral ook te laten zien dat techniek heel breed en maatschappelijk is, is er een Studium Generale Junior in het leven geroepen.

Twee vwo scholen in Delft (CLD en Stanislas) nemen met de vwo-4 klassen deel aan een speciaal programma op 8 maart. Alle activiteiten worden gekoppeld aan technisch wetenschappelijke onderwerpen. Zoals b.v. stromingsleer bij het ontwerpen van Boemerangs, of alternatieve toepassingen en onderzoek naar houtvervanging bij de Botanische tuin. In totaal nemen 70 leerlingen deel aan de activiteiten en worden ze gestimuleerd om verder vrijwillig deel te nemen aan de overige activiteiten van Studium Generale (b.v. de lezingen in Speakers en de spelletjes avond). U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op 8 maart om 16.30 uur bij de sportvelden van Bouwkunde.

Het programma op 8 maart voor de leerlingen van de vwo scholen ziet er als volgt uit:

12.30 uur: Ontvangst bij de Aula met een demonstratie wichelroede lopen.

13.00 uur: Workshops:
* Boemerang maken o.l.v. Fedde Engwerda (de boemerangman, http://www.boemerangman.nl) met college stromingsleer * Hout Unlimited o.l.v. Bob Ursum (botanische tuin, http://www.botanischetuin.tudelft.nl) * Woodshop: houtbewerken en website ontwerpen (http://www.wdwrd.com) * Hout is werelds i.s.m. met Centrum Hout inclusief een interactieve chat met bosbeheerders in Uganda en Kenia (http://www.ecotourism.8m.net)

16.30 uur: Verzameling op de Sportvelden van Bouwkunde (bij slecht weer in de kantine van het Sportcentrum) met een demonstratie boemerang gooien en wichelroede lopen. Leerlingen testen hun eigen gemaakte boemerang

16.45 uur Prijsuitreiking

De moeite waard!

Voor meer informatie over Studium Generale materialenreeks en Studium Generale Junior: http://www.materialenreeks.tudelft.nl of bel voor het Junior programma met Leonie Meijerink, Tel: 015-2788918