Anti Racisme Informatie Centrum


Solidariteit met vrouwen in het Midden-Oosten

COS Drenthe organiseert op 8 maart Internationale Vrouwendag:

Women as peacemakers

Wat is de rol van vrouwen bij vredesinitiatieven? Is het mogelijk aan vrede te denken als je in een conflictregio woont? Hoe kunnen we solidair zijn met vrouwen uit het Midden-Oosten? Wat kunnen we in Nederland bijdragen aan wereldvrede?

Opening door de Ambassadeur van Zuid-Afrika Jana Priscilla

Ronde tafelgesprek met:
Trees Zbidat Kosterman, Nederlandse activist werkzaam voor Arabische vrouwenorganisatie in Israël
Sama Aweidah-Liftawi, directeur van het Womens Studies Centre in de Palestijnse gebieden
Afgevaardigde van Cordaid en Enova emancipatiebureau Drenthe

gespreksleider:Tineke Witteveen, oud kamerlid PvdA

Plaats: ICO-gebouw, Zuidhaege 2, Assen
Wanneer: maandag 8 maart 2004
van 14.00 tot 17.00 uur

Het Centrum voor Internationale Samenwerking (COS) Drenthe en Cordaid roepen vrouwen in Drenthe op om solidariteit te betuigen aan vrouwen die in het Midden-Oosten, met name in Israël en de Palestijnse gebieden, werken aan de opbouw van vrede. Op 8 maart organiseert COS Drenthe de solidariteitsmanifestatie Vrouwen als Vredestichters. Tijdens deze manifestatie wordt de rol van vrouwen in vredesinitiatieven belicht. De uitwisseling van ervaringen en het stimuleren van visies over vredeswerk van vrouwen staat centraal. De manifestatie wordt geopend door de Ambassadeur van Zuid-Afrika Jana Priscilla. Zij vertelt over haar eigen strijd tegen de Apartheid. In een rondetafelgesprek, gaat Tineke Witteveen in gesprek met Trees Zbidat Kosterman, Sama Aweidah-Liftawi, een afgevaardigde van Cordaid en een vertegenwoordiger van Enova. Naast dit ronde tafelgesprek wordt er informatie gegeven over een e-mail uitwisseling die na 8 maart van start gaat. Voor iedereen die wil weten hoe vrouwen wereldwijd aan de vrede werken, biedt deze uitwisseling een unieke kans om ervaringen over vredeswerk, plannen en dromen met elkaar uit te wisselen. Ook is er wereldmuziek, een multiculturele keuken, drankjes en een infomarkt. Het wordt geen middag over de uiteenlopende politieke standpunten, maar een middag over solidariteit tussen vrouwen, zowel in de Palestijnse gebieden als in Israël en in andere gebieden van de wereld. Mannen zijn natuurlijk ook welkom!

Dit initiatief wordt ondersteund door Enova emancipatie adviesbureau Drenthe, Drentse Vrouwenraad, Platform Multiculturele Vrouwenorganisatie Assen, Internationale Vrouwengroep Parel, de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Emmen

Voertaal: Nederlands

Informatie: COS Drenthe, Vaart zz 71, 9401 GJ Assen

Vragen naar: Sanne Ros

tel: 0592-318810; email: s.ros@cosdrenthe.nl