Gemeente Utrecht

Adviezen wijkraden op internet

Vanaf maandag 8 maart staan alle adviezen van de tien Utrechtse wijkraden op internet. Ook de reacties van het college van burgemeester en wethouders zijn erop terug te vinden. Ze krijgen een eigen subsite onder Utrecht.nl (www.Utrecht.nl/adviezenwijkraden). Daarop presenteert de gemeente Utrecht een actueel overzicht van de afhandeling van wijkraadadviezen. Zo kan iedereen op elk gewenst moment een overzicht krijgen.

Met de plaatsing op internet komt de gemeente tegemoet aan de behoefte aan maximale openheid en duidelijkheid over de afhandeling van wijkraadadviezen. De subsite wordt steeds geactualiseerd. Zodra er een advies bij de gemeente binnenkomt, is dit erop te lezen. Zodra het college heeft gereageerd naar de wijkraad, komt de antwoordbrief erbij te staan.

Publiceren op de site is ingebed in de werkwijze van de gemeente om de wijkraadadviezen zorgvuldig in behandeling te nemen en de wijkraden over de voortgang te informeren. Het past ook bij de belofte uit het collegeprogramma dat burgers mogen meepraten over het beleid. De wijkraden nemen hierin een bijzondere positie in.

Bij de lancering van de site zijn er naar verwachting ongeveer 125 wijkraadadviezen op terug te vinden. Van zo'n 100 van deze adviezen staat ook de reactie van de gemeente erop. De overige adviezen zijn in behandeling.

Noot voor de media:
Collegebesluiten die na 8 maart worden genomen inzake reacties op wijkraadadviezen, blijven uiteraard vermeld op de openbare besluitenlijst van de collegevergaderingen. Voor informatie over de inhoud van de reactiebrieven en achterliggende adviezen verwijzen wij media voortaan naar de betreffende subsite: (www.Utrecht.nl/adviezenwijkraden).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Regie Bouma, Bestuurscommunicatie, telefoon 030-286 11 55.

Utrecht, 2 maart 2004.