Gemeente Eindhoven

Persbericht: 2 maart 2004, no. 53

"RAAD IN BEELD" live op internet en tv

Vanaf maandag 8 maart aanstaande zal van de gemeenteraadsvergadering een live verslag worden uitgezonden via internet en het televisiekanaal van Omroep Eindhoven.

Met deze live uitzending sluit de gemeente Eindhoven de testperiode af waarin alleen de bewoners van Kenniswijk op internet de gemeenteraadsvergadering hebben kunnen volgen. Met Raad in Beeld is het nu voor iedereen mogelijk de raadsvergaderingen live te bekijken of als archiefmateriaal op te vragen. Dit archief is kort na elke raadsvergadering bijgewerkt en permanent oproepbaar via de website van de gemeente Eindhoven. (www.eindhoven.nl)

De gemeente Eindhoven is de eerste overheidsinstantie in Nederland met een dergelijk systeem en zet met Raad in Beeld een grote stap naar een transparanter overheidsbestuur. De gemeente heeft in samenwerking met Kenniswijk en het internetbureau Noterik Multimedia dit nieuwe concept ontwikkeld.
Tijdens de live uitzendingen kan via internet gebruik worden gemaakt van diverse functies zoals het lezen van live commentaar en het deelnemen aan het kijkersforum. Via deze laatste functie wordt de gelegenheid aan de burgers geboden hun mening kenbaar te maken en als het nodig mocht zijn uitleg te vragen over de gang van zaken in de raadsvergadering.

De uitzending via internet begint op 8 maart om 15.00 uur. Tussen 18.30 uur en 19.30 uur vindt er geen uitzending plaats (schorsing in verband met een dinerpauze). Vanaf 19.30 uur tot het einde is de raadsvergadering weer live te volgen.

Alle inwoners van Eindhoven, die zijn aangesloten op de kabelantenne, kunnen vanaf 19.30 uur via hun televisie op het kanaal van Omroep Eindhoven eveneens de raadsvergadering meebeleven.

© 2004 Gemeente Eindhoven