Gemeente Amersfoort

Bomen en heesters; Heiligenbergerweg, Stadsring en Amsterdamseweg

datum: 1 maart 2004

Als het weer meewerkt, worden de komende maand op de Heiligenbergerweg, Stadsring en Amsterdamseweg bomen en heesters geplant. Tijdens de beplantingswerkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. Telkens wordt een pijlwagen ingezet om het verkeer op de werkzaamheden te wijzen. Bij vorst of zware regenval worden de werkzaamheden uitgesteld.

Heiligenbergerweg
Werkzaamheden starten in principe halverwege deze week en duren twee a drie weken. Het gaat om het planten van 45 beuken op de Heiligenbergerweg en tien eiken op de Ringweg Randenbroek.

Stadsring
Werkzaamheden staan gepland voor 8 maart en duren ca. drie tot vier weken. Bij Amicitia worden vijf kastanjes geplant. Verder wordt in de hele zuidberm de heesterbeplanting hersteld.

Amsterdamseweg
Ook hier duren de werkzaamheden drie tot vier weken; vermoedelijke startdatum staat op 15 maart. Er worden in totaal veertig eiken geplant. In het eerste stuk vanaf het centrum komen de eiken direct in de berm; in het tweede stuk komen de bomen in de groengordel langs het Soesterkwartier te staan. Verder wordt aan beide zijden van de weg de heesterbeplanting hersteld.