CDA

CDA
03-03-04
8 maart: Presentatie rapport Nederland Integratieland

Op maandag 8 maart a.s., Internationale Vrouwendag, presenteert de commissie-Van der Tak het advies Nederland Integratieland.

In cafe-brasserie Dudok (Hofweg 1a) te Den Haag licht Sjaak van der Tak (voorzitter van de partijcommissie Integratie, tevens loco burgemeester en wethouder Integratie te Rotterdam) het rapport toe en overhandigt het aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt die zal reageren. Vervolgens is er een forumdebat onder leiding van Tweede Kamerlid en woordvoerder Integratie, Mirjam Sterk. Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, sluit de bijeenkomst met een toespraak af.
De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot circa 20.45 uur.

De door het Partijbestuur ingestelde commissie-Van der Tak startte 8 maart 2003 met haar werkzaamheden. De commissie kreeg de opdracht concrete aanbevelingen te formuleren voor partij en fracties voor een eigentijds en christen-democratisch integratiebeleid. Na een jaar van discussies, gesprekken en werkbezoeken presenteren Van der Tak c.s. maandag 8 maart a.s. concrete aanbevelingen op terreinen als onder meer de rol van de religie, inburgering, familie en gezin, werkgelegenheid, huisvesting en de positie van de vrouw. Onderwijs heeft volgens de commissie een sleutelrol.

De commissie heeft bij de opstelling van het advies gebruik gemaakt van het W.I-rapport Investeren in integratie reflecties rond diversiteit en gemeenschappelijkheid. Tevens zijn de resultaten van de discussie die het CDA-Vrouwenberaad het afgelopen jaar voerde over de uitdaging die inburgering heet in het advies zoveel mogelijk betrokken.

Het advies Nederland Integratieland is vanaf maandag 8 maart 13.00 uur onder embargo tot maandag 8 maart 19.00 uur beschikbaar voor de media. Het is af te halen op het CDA-bureau aan de dr. Kuyperstraat 5 te Den Haag en bij de Afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie.