Gemeente Ede

Nummer 38 / Ede, 4 maart 2004

Burgemeestersechtpaar uit Ede op 8 en 9 maart naar huwelijksjubilea `Briljant` in Otterlo en `diamant` in Bennekom

De burgemeester van Ede en mevrouw Robbertsen gaan twee huwelijksjubilea met een bezoek opluisteren. Zij gaan op maandag 8 maart 2004 in Otterlo naar het echtpaar Borgers-Schreuder, dat die dag 65 jaar getrouwd is. Op dinsdag 9 maart bezoeken de heer en mevrouw Robbertsen in Bennekom het echtpaar Bouma-Bouma bij gelegenheid van het 60-jarig huwelijksfeest.

Van het briljanten echtpaar Borgers zijn beide echtelieden in Ede geboren, getogen en getrouwd (8 maart 1939). De heer Gerardus Borgers is 86 jaar en werkte ruim 40 jaar lang bij de PTT. Mevrouw Evertje Borgers-Schreuder is 87 jaar. Zij hebben 5 kinderen: 2 dochters en 3 zonen, en verhuisden in 1959 van Ede naar Otterlo. Het echtpaar woont daar aan de Arnhemseweg.

Het diamanten bruidspaar Bouma woont sinds juli 2000 in gebouw `Aleidahof` aan de Hofrustlaan in Bennekom. Van het echtpaar is de heer Rienk Bouma op zijn trouwdag jarig; hij wordt dinsdag 85 jaar. Hij is Den Helder geboren. De 81-jarige mevrouw Wijtske Bouma-Bouma is in Franeker geboren, waar ze in 1944 met haar naamgenoot trouwde. Het echtpaar heeft een dochter en een zoon. Ze woonden vanaf 1952 in Wageningen, omdat de heer Bouma werkzaam was als assistent-onderzoeker bij het Ministerie van Landbouw.

Bij het bezoek aan zowel het echtpaar Borgers-Schreuder in Otterlo als het echtpaar Bouma-Bouma in Bennekom zal burgemeester R.C. Robbertsen zijn felicitaties overbrengen namens het gemeentebestuur van Ede.
---