PAVEM

PaVEM: uitnodiging internationale vrouwendag

PaVEM: UITNODIGING AAN DE PERS
Donderdag 4 maart 2004

Op 8 maart, internationale vrouwendag, geeft de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) de aftrap voor de landelijke vrouwenestafette 'Kleurrijk talent'. Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de gemeente Nijmegen en het Centrum voor Werk en Inkomen, nodigt de commissie PaVEM u uit voor de presentatie van de nationale participatie-agenda voor kleurrijk talent van 17.00 - 17.45 uur in de Mariënbeurs te Nijmegen. Paul Rosenmöller schetst de aanpak van de commissie PaVEM om samen met de 30 grote steden concrete resultaten te boeken op de verbetering van de participatie van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen. Aansluitend zal burgemeester Ter Horst de participatie-agenda voor de gemeente Nijmegen toelichten.
Voor deze bijeenkomst zijn, naast de pers, diverse werkgevers uit de regio en vertegenwoordigsters van vrouwenorganisaties uitgenodigd die zich inzetten voor de participatie van allochtone vrouwen. Namens de commissie PaVEM zullen Paul Rosenmöller (voorzitter), HKH Prinses Maxima, Hans de Boer en Lilian Callender aanwezig zijn. Voorafgaand aan de bijeenkomst in Nijmegen staan in Amsterdam en Den Haag bijeenkomsten gepland.

Programma bijeenkomst Nijmegen
17.00 uur Ontvangst in het bedrijfsrestaurant
17.05 uur Opening door burgemeester Ter Horst van Nijmegen 17.10 uur Kort woord minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
17.15 uur Presentatie Nationale Participatie-agenda Kleurrijk talent door Paul Rosenmöller (voorzitter commissie PaVEM) 17.20 uur Lilian Callender (commissie PaVEM), André Timmermans (lid Raad van Bestuur van het CWI) en Guusje ter Horst (burgemeester Nijmegen) lichten afspraken voor arbeidsbemiddeling van allochtone vrouwen in Nijmegen toe.
17.30 uur Ondertekening Nijmeegse Participatie-agenda 17.40 uur Afsluiting door de burgemeester
17.45 uur Genodigden verlaten de zaal. Na afloop is er informeel gelegenheid voor de pers om vragen te stellen aan de sprekers.

Dagprogramma 8 maart
Den Haag
Het programma voor 8 maart van de commissie PaVEM begint om 7.45 uur in Den Haag met een netwerkontbijt voor allochtone vrouwen, raadsleden en werkgevers in het stadhuis.
Naast Paul Rosenmöller, Hans de Boer en Lilian Callender van de commissie PaVEM, zullen minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wethouder Heijnen van de Gemeente Den Haag aanwezig zijn.

Amsterdam
Vervolgens wonen minister De Geus, Hans de Boer en Lilian Callender van 11.00 - 13.00 uur een rondetafelgesprek bij over de reïntegratie van allochtone vrouwen in het UWV-kantoor in Amsterdam. Namens het UWV is Annette Dümig, lid van de raad van bestuur van het UWV aanwezig.

Den Haag
Hans Dijkstal en Yasemin Tümer zullen die middag aanwezig zijn bij het debat 'Emancipatie en religie' in het Volksbuurtmuseum te Den Haag. Ook is de Haagse wethouder Jetta Klijnsma aanwezig en minister Verdonk van Justitie (onder voorbehoud).

Accreditatie
Belangstellenden voor de presentatie van de participatie-agenda in Nijmegen dienen zich van te voren aan te melden bij Femke Zwaal, zwaal@nieuwemaan.nl . Zij ontvangen dan een persoonlijke toegangskaart. Deze dient, met een geldig legitimatiebewijs, te worden getoond bij de ingang van de Mariënbeurs.

Adres
Bedrijfsverzamelgebouw (BVG), Mariënburg 30, Nijmegen

Informatie
Commissie PaVEM:
Femke Zwaal (06-54923460)
Karel Zwaan (06-53309571)
www.pavem.nl


04 mrt 04 14:05