Gemeente Zwolle

Werkzaamheden Diezerpoortenbrug. Brug gestremd van 8 maart tot en met 29 april 2004.

De werkzaamheden aan de Diezerpoortenbrug bestaan uit het verwijderen van het houten brugdek, het conserveren van de stalen balken onder dit dek en het hierop aanbrengen van een aluminium rijdek voorzien van een slijtlaag. Naast de noodzaak tot het vervangen van het houten brugdek verwacht de gemeente met het aluminium rijdek een geluidsreductie te realiseren ten opzichte van de huidige situatie. De werkzaamheden worden naar verwachting op donderdag 29 april 2004 afgerond. Onvoorziene omstandigheden zoals het weer kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Gevolgen verkeer
Het verwijderen van het oude wegdek en het monteren van het nieuwe brugdek gebeurt in twee fasen. Op die manier blijft er tijdens de werkzaamheden steeds één helft van de brug bereikbaar voor voetgangers en fietsers. De brug is gedurende de gehele periode niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de werkzaamheden is scheepvaart niet mogelijk.

Omleidingsroutes
Het verkeer wordt als volgt omgeleid (via de P-route binnenring Zwolle): Verkeer komend vanaf de Middelweg, Van Wevelinkhovenstraat, Meppelerstraatweg, Wipstrikkerallee en Wethouder Alferinkweg wordt omgeleid via Hanekamp, Luttenbergstraat, Groot Wezenland en Wilhelminasingel.
Verkeer komend vanaf de Rembrandtlaan, Burgemeester Roelenweg, Katerdijk en Nieuwe Veerallee wordt omgeleid via Emmawijk, Burg. van Roijensingel en Wilhelminasingel.

Meer informatie
De werkzaamheden aan de Diezerpoortenbrug brengen overlast met zich mee. De gemeente stelt alles in het werk om die overlast tot een minimum te beperken.
Voor vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden kan men tijdens kantooruren contact opnemen met de directievoerder, de heer B.H. Meijerink. De heer Meijerink is bereikbaar via het secretariaat van de eenheid Expertisecentrum van de gemeente Zwolle, telefoon (038) 498 24 51. Voor vragen over de stremming voor de scheepvaart kan men contact opnemen met het team Markten & Havens van de gemeente, telefoon (038) 498 47 61.


---