Gemeente Den Haag

maart 2004
Raadsleden ondersteunen werkzoekende allochtone vrouwen bij zoektocht naar werk (04 maart)

Op 8 maart 2004 organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met de commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen (PaVEM) een Netwerkontbijt. In alle vroegte brengt wethouder Pierre Heijnen drie groepen samen aan tafel: werkzoekende allochtone vrouwen (waaronder enkele tienermoeders), werkgevers en gemeenteraadsleden. De vrouwelijke raadsleden gaan hun netwerk aanboren om de vrouwen een steuntje in de rug te geven op zoek naar een baan.

Werkgevers en de werkzoekende vrouwen leren elkaar kennen met het doel informatie uit te wisselen over banen of de mogelijkheid om stage te lopen. Vrouwelijke gemeenteraadsleden gaan de allochtone vrouwen voor de duur van ca. een half jaar coachen tijdens een traject richting werk, maar ook als ze eenmaal aan het werk zijn. De behoefte van de werkzoekende vrouwen is leidend voor de invulling van het coachtraject.

Op 8 maart maken de allochtone vrouwen tijdens het Netwerkontbijt voor het eerst kennis met de raadsleden en werkgevers.

Hans de Boer en Lilian Callender geven een toelichting op dit initiatief om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de grote werkloosheid onder allochtone vrouwen.

Het Netwerkontbijt is onderdeel van de eerste Vrouwenvierdaagse van het kleurrijk talent.
De Participatie-agenda voor Kleurrijk Talent zal 8 maart 's avonds in Nijmegen worden gepresenteerd.