Gemeente Dalfsen

05/03/2004

Aankondiging evenementen op moderne displays

Dalfsen - Bekendheid geven aan evenementen gebeurt in de gemeente Dalfsen sinds 1 maart alleen nog via 34 moderne displays van 80 bij 120 centimeter. Reclame maken voor evenementen of commerciële activiteiten met driehoeksborden langs de wegen is hiermee van de baan. De displays zijn geplaatst in de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen. Burgemeester L.V. Elfers installeert maandag 8 maart om 14.00 uur één van de reclamedragers.

Een uitzondering wil de gemeente Dalfsen maken voor het aankondigen van circusvoorstellingen. Een circus mag nog met een beperkt aantal sandwich- of driehoeksborden publiciteit geven aan zijn komst. Ook aan de Stichting tot Herstel en Behoud van de voormalige synagoge in Dalfsen kan het College van Burgemeester en Wethouders enkele keren per jaar toestemming verlenen om exposities aan te kondigen via aankondigingborden.
Ook de promotieborden bij de ingangen van de woonkernen en de afficheborden van 3VO blijven in gebruik en mogen ideële organisaties nog gebruik maken van spandoeken.

Plakzuilen
Naast de displays in de kernen, hebben Burgemeester en Wethouders ook besloten om plakzuilen in drie kernen te plaatsen. Dit om het wildplakken tegen te gaan. De plakzuilen krijgen een plaats op de hoek Wilhelminastraat/Pleyendal (nabij de R.K.-kerk) in Dalfsen, het Kroonplein in Lemelerveld en aan de Burg. Backxlaan voor het zwembad in Nieuwleusen.

Proef
Voor de displays geldt een proefperiode van twee jaar. Het eigendom en beheer is in handen van de firma Hoffman Buitenreclame uit Groningen. Voor het plaatsen van affiches in de displays kunt u contact opnemen met deze firma, tel. (050) 525 0 525. In perioden dat een display niet is gevuld, is een kleurige poster van de gemeente Dalfsen zichtbaar, voorzien van logo en diverse foto's.