Gemeente Heeze-Leende


Maandag nog geen besluit drukriolering in gemeenteraad

De gemeente Heeze-Leende heeft nogal wat reacties van de bevolking gehad over de aansluiting van drukriolering in het buitengebied. De reacties betroffen met name de hoogte van de eigen bijdrage. De gemeente overweegt al of niet een nieuw besluit te nemen. Om een nieuw besluit te nemen heeft de gemeente meer tijd nodig om alle consequenties goed uit te zoeken. Aanstaande maandag zal de gemeenteraad dan ook nog geen besluit kunnen nemen.

Reacties serieus genomen
De gemeente heeft de ontvangen reacties van burgers serieus genomen. De gemeenteraad is 18 februari bijeen geweest om te discussiëren over de ontvangen reacties en is naderhand tot de conclusie gekomen dat het opnieuw nemen van een raadsbesluit over de eigen bijdrage aanstaande maandag nog niet mogelijk is. Om goed uit te kunnen zoeken wat de consequenties zijn, als de gemeente de eigen bijdrage verlaagt, heeft de gemeente meer tijd nodig. Het college van burgemeester en wethouders beslist begin april over het raadsvoorstel aangaande de aanleg van drukriolering. Op 14 april geeft de gemeente de bevolking informatie over dit raadsvoorstel. Na behandeling in de commissie Grondgebied van 26 april, zal de gemeenteraad 1 juni 2004 een nieuw besluit nemen over de eigen bijdrage. Ook zal de gemeenteraad dan besluiten hoe te handelen bij de reeds aangesloten percelen.

Aanleg drukriolering
De aanleg van drukriolering in de Zegge in Heeze, de Oude Baan in Leende en bij camping de Fuut in Leende gaan gewoon door. De werkzaamheden in de overige aan te sluiten clusters schuift op tot na de bouwvakvakantie. De gemeente streeft ernaar om alle aansluitingen op de drukriolering in maart 2005 gerealiseerd te hebben.