Gemeente Eindhoven

Persbericht: 5 maart 2004

Preventieproject van Bureau HALT over diefstal

Wij pikken het niet op het Rythoviuscollege

Op maandag 8 maart gaan de leerlingen van de brugklas van het Rythoviuscollege in Eersel met het preventieproject Wij pikken het niet over diefstal aan de slag. In het project werkt de school nauw samen met de politie en Bureau HALT.

Hoewel diefstal centraal staat in dit preventieproject, komen ook andere vormen van normoverschrijdend en crimineel gedrag aan bod. Wij pikken het niet stimuleert jongeren om na te denken over hun houding, gedrag en verantwoordelijkheid. Het project maakt jongeren bewust van de gevolgen van diefstal voor dader, slachtoffer en samenleving en wijst hen op hun eigen verantwoordelijkheid en de keuzemoge-lijkheden die zij hebben. Op deze manier levert het project een bijdrage aan het terugdringen van veelvoorkomende jeugdcriminaliteit.

Politie en Bureau HALT
Jongeren die door de politie aangehouden worden in verband met diefstal komen meestal bij Bureau HALT terecht. Medewerkers van Bureau HALT en politie komen daarom tijdens het project in de klassen vertellen over hun ervaringen met jongeren en diefstal.

© 2004 Gemeente Eindhoven