Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 8 maart 2004

* GROTE BRAND IN WONING
ROTTERDAM - In een pand aan de Statensingel brak zondagmiddag door nog onbekende oorzaak brand uit. De bewoners waren niet thuis en niemand raakte gewond. De brand ontstond om even voor half één zondagmiddag op de zolderverdieping. De vlammen sloegen uit het dak en de brandweer gaf in eerste instantie middelalarm. De bewoners van de naast gelegen woningen werden uit hun huizen gehaald. Kort na half één schaalde de brandweer op en werd het alarm grote brand gemaakt.
Rond half drie konden de buren weer naar hun huizen terugkeren. De betreffende woning op 165c liep aanzienlijke schade op. Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld.


* GROTE BRAND IN LOODS
ROTTERDAM - In een open loods bij het bedrijf SITA aan de Theemsweg is zondagmiddag, omstreeks half één, brand ontstaan in een hoeveelheid bedrijfsafval. De brandweer gaf direct 'middelalarm' en enige tijd later het alarm 'grote brand'. Bij het blussen van het vuur werd gebruik gemaakt van een vaartuig van de RPA (Rotterdam Port Authority) om de brandweer op het terrein van voldoende water te voorzien. Om de achterzijde van de loods te benaderen werd een hek van een naastgelegen bedrijf opengeknipt. Op dit terrein stond een groot aantal nieuwe personenauto's geparkeerd. De brandweer ondervond daar veel hinder van. Door medewerkers van de hulpverlenende diensten werden zo'n 75 wagens verplaatst, zodat de brandweer de loods aan de achterzijde kon benaderen.
Omstreeks half drie had de brandweer het vuur onder controle. Het afval in de loods werd met een sjovel uit de loods gehaald en in de buitenlucht verder geblust. Naar het ontstaan van het vuur stelt de politie een onderzoek in.


* MOTORRIJDER NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

HOOGVLIET/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie heeft zondagavond omstreeks kwart over zes, na een achtervolging, op de Lengweg een 20-jarige motorrijder uit Delfzijl aangehouden. Politiemensen stelden, naar aanleiding van klachten van omwonenden over scooteroverlast, in de wijk Meeuwenplaat (Hoogvliet) een onderzoek in. Ze zagen de 20-jarige motorrijder rijden en wilden hem controleren. De bestuurder gaf echter vol gas. Tijdens de achtervolging reed hij met een snelheid van 140 km/uur, waar '80' is toegestaan. Rontondes werden links genomen en fietspaden als rijbaan gebruikt. Op de Lengweg ging de man, na het nemen van een bocht, met zijn motor onderuit waarna hij wegrende. Even later werd hij echter in de kraag gevat.
De verdachte, die niet in het bezit was van een rijbewijs, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De motor, niet zijn eigendom, werd in beslag genomen.


* GEWONDE BIJ SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg vond er een schietpartij plaats, waarbij een 37-jarige man uit Vlaardingen gewond raakte. De schietpartij vond plaats op de hoek Mathenesserlaan - 's Gravendijkwal. Vermoedelijk moet de achtergrond worden gezocht in een uit de hand gelopen verkeerssituatie.
Een nog onbekende man stak onverwacht over waardoor de bestuurder van een passerende auto hard moest remmen. De onbekende uitte zich verbaal en met gebaren, waarop een paar inzittenden uit de wagen stapten en op hem toeliepen. Hierdoor voelde hij zich kennelijk bedreigd, trok een vuurwapen, vuurde enige schoten af en maakte zich uit de voeten. Eén van de mannen die uit de auto was gestapt liep een wond op aan een been en is in het Holyziekenhuis behandeld.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de schutter en de juiste toedracht van de schietpartij. Getuigen van dit schietincident worden verzocht om contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900-8844.