Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 08-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verkeerscontrole: bromfietser onder invloed

AMERSFOORT Op zondag 7 maart heeft de politie een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond tussen 20.00 uur en 21.00 uur bij de Geintunnel plaats. Vijftien fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet werkte.

Tevens werd een bromfietser, 34 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, gecontroleerd. Hij rook sterk naar alcohol en was onvast ter been. Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 485 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Vechtpartij

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 maart zijn meerdere jongelui elkaar in de haren gevlogen.

Rond 05.10 uur kreeg de politie de melding dat bij een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat een vechtpartij zou zijn. Ter plaatse bleek dat een 25-jarige man uit Amersfoort een meisje zou hebben beledigd, waarop hij ruzie kreeg met een 35-jarige Puttenaar. De ruzie werd echter gesust en beiden schudden elkaar de hand.

Even later, rond 05.35 uur, kwamen de groepen elkaar echter weer tegen en nu ontstond er ruzie waarbij ook nog twee andere mannen, een 32-jarige Puttenaar en een 29-jarige Amsterdammer, betrokken raakten. Daarbij vielen over en weer rake klappen.

Toen de politie ter plaatse kwam, werden de twee Puttenaren en de Amersfoorter aangehouden. De 29-jarige Amsterdammer werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Nadat hij daar was onderzocht, werd hij eveneens aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De twee Puttenaren deden aangifte tegen de Amersfoorter en Amsterdammer en omgekeerd. Alle vier de verdachten zijn gehoord en in de loop van de ochtend heengezonden. Door de politie wordt het onderzoek voortgezet.

Man mishandeld

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 maart werd een man mishandeld.

Rond 05.15 uur stond een 20-jarige man uit Amersfoort met enkele vrienden op de hoek van de Krankeledenstraat en de Langestraat. Zij hadden net een horecagelegenheid verlaten en wilden naar huis fietsen. Op het moment dat zij weg wilden fietsen, kwam er een groepje van drie mannen en twee vrouwen voorbij. Eén van deze mannen, een 37-jarige man uit Amersfoort, trapte kennelijk zonder enige aanleiding tegen de fiets van de 20-jarige Amersfoorter en vervolgens werd de 20-jarige man in zijn maag geschopt.

Gewaarschuwde politiemensen hielden de 37-jarige verdachte aan. Het 20-jarige slachtoffer deed aangifte van vernieling van zijn fiets en van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.