ALPHACOMM GROUP BV



Alphacomm biedt IP telefonie van Swyx in combinatie met COLT Telecom

Veenendaal 8 maart 2004. Alphacomm Transaction Services gaat samen met Colt Telecom de markt op met de bedrijfsmatige IP telefonie oplossingen van het Duitse Swyx. Alphacomm speelt hiermee in op de grote groei die IP telefonie momenteel doormaakt in de grootzakelijke markt en vooral ook het MKB.

De laatste 2 jaar hebben de IP telefooncentrales een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De producten zijn nu volwaardige telefonie oplossingen voor de zakelijke markt met bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook de randvoorwaarden om IP telefonie tot een succes te maken, namelijk snelle, betrouwbare en beveiligde dataverbindingen tegen aantrekkelijk prijzen, zijn gerealiseerd door partijen als Colt Telecom.

Huub Sparnaay van Alphacomm zegt: 'Wij hebben gekozen voor de volledig softwarematige IP telefooncentrale van het Duitse Swyx omdat wij geloven dat dit product de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft en qua techniek voorop loopt ten opzichte van de andere fabrikanten die IP telefonie oplossingen aanbieden. Deutsche Telekom heeft onlangs, na een grondige selectie van tientallen producten, besloten de SwyxWare oplossing onder eigen merk in Duitsland te gaan verkopen. Voor ons dus een perfecte kans de Nederlandse markt succesvol te gaan bedienen'.

Alphacomm gaat de markt bedienen met een uniek concept waarbij bedrijven met 1 of meerdere ISDN 30 lijnen eenvoudig kunnen overstappen naar Colt Telecom. Zij besparen daarmee aanzienlijk op de telefoonkosten en kunnen tegelijkertijd tegen een zeer laag tarief overstappen op de IP telefonie oplossingen van SwyxWare. Overigens biedt SwyxWare ook oplossingen voor kleinere MKB bedrijven vanaf zo'n 5 werkplekken.

Ralph Dost van Intratel, de distributeur van SwyxWare voor Nederland en België, zegt 'Alphacomm en Colt Telecom zetten naar onze mening een perfecte totaaloplossing in de markt, die met name interessant is voor het grotere MKB van ca. 30 werkplekken tot enkele honderden. Vooral organisaties met meerdere vestigingen kunnen enorm profiteren van de voordelen van IP telefonie en de wijze waarop Alphacomm dit in samen met haar partner Colt Telecom en haar technisch partner Aquesta aanbiedt'.

Noot voor de redactie,