KLM

04/010

BENOEMINGEN BIJ KLM

AMSTELVEEN, 8 maart 2004 - Op 1 juli 2004 zal de heer H.A. Essenberg (57), Executive Vice President Passenger Business op eigen verzoek en in goed overleg, KLM verlaten. De heer Essenberg is sinds 1970 werkzaam bij KLM, heeft meerdere leidinggevende functies binnen KLM bekleed en was onder andere ook CEO van KLM UK Ltd.

Nu voor KLM naar verwachting in de loop van de komende zomer een nieuwe fase aanbreekt in de alliantievorming, zal de heer Essenberg zijn werkzaamheden in dat kader overdragen aan de heer H.W. (Hans) de Roos (53), die nu Senior Vice President Network is en daarnaast leiding geeft aan de afdeling Pricing & Revenue Management. De heer De Roos is sinds 2000 werkzaam in deze functie en sinds 1975 werkzaam bij KLM. Eerder was hij onder meer Hoofd Passage Marketing en manager van de Duitse vestiging van KLM.

In zijn functie van Senior Vice President Netwerk zal de heer De Roos worden opgevolgd door de heer A.R. (Arend) de Jong (45) die nu nog de functie van Corporate Controller binnen KLM bekleedt. De heer De Jong werkt sinds 1985 bij KLM en was eerder werkzaam in diverse controllersfuncties.

Als opvolger van de heer De Jong zal de heer E.R. (Erik) Swelheim (38) bij KLM in dienst treden. De heer Swelheim is afkomstig van buiten KLM waar hij in diverse functies ervaring heeft opgedaan bij o.a. Unilever.

Alle bovenstaande mutaties zijn voor advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad van KLM en zijn derhalve voorgenomen benoemingen.