Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 maart 2004

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt fietser aan, deze laatste gaat gewond naar het ziekenhuis

Hengelo

Zondagmiddag 7 maart om ongeveer 12.55 uur werd een aanrijding gemeld op de Beukweg in Hengelo. Bleek dat een 38 jr. automobiliste uit Zutphen bij het achteruit rijden een fietser over het hoofd had gezien. Zij raakte bij dit achteruit rijden een 55 jr. Hengeloer op zijn fiets. Deze laatste werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-028483)

Tas geroofd

Vrouw van 89 jaar door drie jongens van haar tas beroofd

Hengelo

Een 89 jr. Hengelose liep zondagmiddag de 7e maart om ongeveer 14.20 uur over de Sparweg in haar woonplaats. Op de Dennenbosweg had zij al drie jongens met twee fietsen zien staan die later achter haar aankwamen. De jongen die achter op een van de twee fietsen zat rukte in het voorbijgaan haar zwarte schoudertas met daarin o.a. een portemonnee, uit haar handen. Een getuige, die het voorval had gezien, gaf later een vrij duidelijk signalement van de drie. De jongen die achterop zat en de tas pakte is ongeveer 14 - 15 jaar en ongeveer 1 m 65 lang. Hij had een donker krullend kapsel met de nodige gel. Hij was gekleed in een beige lammy jas voorzien van een bontkraag. Verder droeg deze jongen een lichtblauwe spijkerbroek. De twee jongens die fietsten waren iets ouder en groter, mogelijk 16 jaar en 1m 75 lang. Een van de fietsers droeg een beige jas en de ander een donkere. Een van de fietsen was een zogenaamde omafiets, de tweede een "normaal " model met fietstassen. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets over deze jongens kunnen vertellen. (bps: 04-028518)

Aanrijding en onder invloed

Bestuurder die onder invloed is veroorzaakt aanrijding

Enschede

Werd zondagavond 7 maart omstreeks 19.15 uur een aanrijding gemeld op de kruising Floraparkstraat - Dahliastraat in Enschede. Bleek dat een 30 jr. bestuurder van een bedrijfsauto uit Enschede, die over de Floraparkstraat had gereden, geen voorrang had gegeven aan een 41 jr. automobilist ook uit Enschede, die over de Dahliastraat had gereden. Ter plaatse bleek dat de 30 jr. te diep in het bekende glaasje had gekeken en hiervoor werd hij aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.93 promille uit. In opdracht van de officier van justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-028575)

Rijden onder invloed

Drie automobilisten aangehouden die te veel alcoholhoudende dranken tot zich hadden genomen.

Haaksbergen

Zondagmiddag en zondagavond 7 maart werden in Haaksbergen een drietal automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Om ongeveer 16.45 uur viel van een 36 jr. Haaksbergenaar op dat een van de remlichten van zijn auto niet werkte. Bij controle bleek hij te veel te hebben gedronken. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit en wordt proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 19 uur werd op de Eibergsestraat in Haaksbergen een 43 jr. Haaksbergenaar gecontroleerd in zijn auto. Ook hij had te veel gedronken en bij hem wees de ademanalyse 1.2 promille uit. Ook hij krijgt een proces-verbaal. Om 21.24 uur werd aan de Benteloseweg in Haaksbergen een 54 jr. automobilist uit die plaats aan de kant gezet. Ook hij had te veel gedronken en na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau bij deze 54 jr. 1.05 promille uit. Proces-verbaal wordt ook tegen hem opgemaakt. (bps: 04-028537 - 04-028566 - 04-028596)

Rijden onder invloed

Automobiliste rijbewijs kwijt na 1.9 promille

Enschede

Maandagmorgen 8 maart werd om ongeveer 01.50 uur op de Oostweg in Enschede een 47 jr. automobiliste uit Enschede gecontroleerd. Zij had behoorlijk aan bachus geofferd en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.9 promille uit waarna haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-028634)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --