Ingezonden persbericht


08.03.2004

Intensivering samenwerking Austrian - EgyptAir

Per week tien vluchten van Wenen naar Cairo met ingang van zomerdienstregeling 2004

De Austrian Airlines Group, die al sinds 1959 de Egyptische hoofdstad Cairo als onderdeel van haar routenet aanbiedt en sinds eind jaren zeventig samenwerkt met EgyptAir zal deze samenwerking nog verder versterken.

Met ingang van de zomerdienstregeling 2004 zal Austrian dagelijks vluchten naar Cairo uitvoeren, behalve op zondag. EgyptAir zal dezelfde vlucht naar de Egyptische hoofdstad aanbieden op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Resultaat is dat de partners gezamenlijk tien vluchten tussen Wenen en Cairo aanbieden. Daarnaast is ook een Codeshare Agreement overeengekomen waarin EgyptAir verbindingen tussen Kopenhagen, Stockholm en Oslo via Wenen aan worden geboden in ruil voor het garanderen van Austrian plaatsen op vluchten naar Afrika, Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Om aan de vraag te voldoen is ook overeengekomen het aantal geplande diensten voor de winterdienstregeling 2004 / 2005 tussen Wenen en Cairo te verhogen.

Marketing directeur Dr. Josef E. Burger verklaarde het volgende over de uitbreiding van het dienstenprogramma: 'Door samen te werken met onze routepartner, EgyptAir, kunnen we passagiers een significant verbeterd product aanbieden. Door Interline Agreements en samenwerking op vastgestelde routes te initiëren, gaan we een nieuw tijdperk in gebaseerd op strategisch partnerschap op basis van onze hub Wenen, poort naar het 'Nieuwe Europa'. EgyptAir is zijn services naar en via Wenen aan het bundelen wat leidt tot een opwaardering van de Oostenrijkse hoofdstad als een hub. Dit stelt ons in staat om samen met EgyptAir grote verkeersstromen naar Wenen te leiden, die anders Oostenrijk niet zouden hebben aangedaan.'

Het wereldwijde netwerk van de Austrian Airlines Group omvat 124 bestemmingen in 54 landen op alle vijf de continenten. EgyptAir heeft inmiddels wereldwijd 68 bestemmingen. De twee luchtvaartmaatschappijen verwachten dat hun samenwerking elkaars netwerk zal aanvullen waardoor de klant een aantrekkelijk en wereldwijd product wordt aangeboden.