Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht 08-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

DOORN In de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.15 uur controleerden politiemensen op de Kampweg een 42-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg. De man bleek hoogstwaarschijnlijk teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 480 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Straatroof

VEENENDAAL Op zondag 7 maart werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 19.30 uur liep een 51-jarige vrouw uit Veenendaal over het Boompjesgoed. Plotseling werd haar tas uit haar hand gerukt en rende een verdachte met haar tas weg. Door de politie werd in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen. In de tas zaten persoonlijke bescheiden en een klein geld gedrag.

De verdachte was een man van ± 1.78 meter met een mager postuur. Hij had een witte sjaal om zijn gezicht en een witte ijsmust op. Hij droeg een lichtkleurige jas, een lichtgrijze broek en donkerkleurige gympen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling

ELST In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 maart werden twee mannen mishandeld.

Op zaterdagavond laat ging een 18-jarige jongeman uit Rhenen samen met een bevriende even oude plaatsgenoot stappen in een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg. Zij kwamen twee meisjes tegen en raakten daarmee in gesprek. De meisjes werden lastig gevallen door twee jongemannen en de twee vrienden zeiden daar iets van.

Rond 02.00 uur gingen de twee 18-jarige vrienden naar huis. Op de parkeerplaats bij de horecagelegenheid zagen zij de jongelui zitten die zich vervelend had gedragen. Die twee jongemannen kwamen naar hen toe en vielen het tweetal aan. Daarbij werd één van hen met een fles in het gezicht geslagen, waarbij de fles kapot ging en beiden werden geslagen en geschopt. Twee medewerkers van de gelegenheid kwamen tussenbeiden en liepen daarbij ook klappen op. De twee verdachten gingen er vervolgens in een auto vandoor.

De jongeman die in zijn gezicht was geslagen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. De politie stelt een onderzoek naar de verdachten in.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

AMERONGEN Op zondag 7 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.10 uur controleerden politiemensen op de Imminkstraat een 25-jarige automobilist uit Amerongen. De man had beduidend teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 785 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.