Nieuwe dienst e-office maakt toegevoegde waarde IT zichtbaar

Portal Proof of Value brengt vooraf opbrengst investeringen in kaart

Huis ter Heide, 8 maart 2004 - e-office, specialist in (portal)oplossingen, introduceert de Portal Proof of Value. Deze nieuwe dienst, ontwikkeld in samenwerking met LRWA, een adviesbureau gespecialiseerd in IT-investeringen, geeft klanten vooraf en in slechts vijf dagen inzicht in de opbrengsten van hun investeringen in portaltechnologie.

De Proof of Value is gebaseerd op de tools van Alinean Software om de beoogde opbrengsten en risico's van IT-investeringen in kaart te brengen door aannames te vertalen naar meetbare factoren (key performance indicators). Zo bepalen e-office en LRWA het resultaat van de investering voordat daadwerkelijk geïnvesteerd wordt. De Portal Proof of Value geeft onder meer inzicht in resultaten op het gebied van winstvergroting door overheadreductie en besparingen door verbetering van kennisdeling binnen organisaties.

"Bij de investering in nieuwe technologieën of oplossingen, is het gewenst om niet alleen achteraf de ROI te bepalen. Bedrijven willen tegenwoordig juist vooraf weten op welke manier investeringen maximaal kunnen bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen", aldus Sergej van Middendorp, strategist bij e-office. "Met het uitvoeren van een Portal Proof of Value brengen we niet alleen de winst van één enkele investering in kaart, maar zetten we ook verschillende IT-investeringen tegen elkaar af. Zo helpen we klanten in zeer korte tijd te bepalen hoe strategisch een investering voor hen is."

Liesbeth Ruoff-van Welzen, exclusief distributeur van de Alinean-tools in Nederland en directeur van LRWA: "Toen ik als directeur bij IDC Benelux internationaal onderzoek deed naar de baten van Business Process Outsourcing, bleek dat er weinig bedrijven zijn voor wie de impact van IT op bedrijfsprocessen inzichtelijk is. Terwijl hier, zeker tegenwoordig, wel degelijk behoefte aan is. Om aan die vraag tegemoet te komen, ontwikkelden wij samen met e-office de Portal Proof of Value."

Over LRWA
LRWA is een adviesbureau gespecialiseerd in IT-investeringen. Het bureau is exclusief distributeur van Alinean-tools in Nederland. Het bureau is opgericht door Liesbeth Ruoff-van Welzen, voormalig directeur van IDC Benelux.

Over e-office
e-office is opgericht in 1991 en heeft zich direct vanaf het begin gespecialiseerd in het optimaliseren van de werkomgeving voor professionals. e-office richt zich met name op de realisatie van portals: complete werkomgevingen, waar kennismanagement, e-learning en samenwerken centraal staan. e-office adviseert over de manier waarop organisaties technologie kunnen inzetten om (virtuele) samenwerking te verbeteren en zo efficiënter te werken. e-office realiseert naast portals ook oplossingen voor intranet, extranet of websites. De toepassingen van e-office worden gebruikt in de financiële sector, de zakelijke dienstverlening, transport en industrie. Klanten van e-office zijn onder meer MeesPierson, GroeneLand Achmea, KPMG, Heineken, Toshiba en Koopmans. Voor de realisatie van haar oplossingen maakt e-office gebruik van de nieuwste (portal-)technologieën en werkt daartoe nauw samen met partners als IBM en Microsoft. Bij e-office, gevestigd in Huis ter Heide (Utrecht), werken bijna 100 specialisten. Voor meer informatie over e-office: www.e-office.com.



Ingezonden persbericht