Kamer van Koophandel Rotterdam

Mr P.W.F. (Patrick) Paijmans nieuwe directeur Economische Stimulering

In de vergadering van het Algemeen Bestuur is de benoeming van de heer Mr. P.W.F. Paijmans (39) per 1 maart jl. als directeur Economische Stimulering van de Rotterdamse Kamer van Koophandel bekendgemaakt.

Patrick Paijmans neemt deze functie over van de heer drs. J.H. Klein Molekamp die deze functie ad interim heeft ingevuld in de afgelopen periode van negen maanden. Patrick Paijmans is sinds 1994 werkzaam bij de Rotterdamse KvK, waar hij is begonnen als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Sinds 1998 is hij werkzaam als hoofd van het projectbureau Regionale Economie.

In zijn nieuwe functie wordt de heer Paijmans verantwoordelijk voor de activiteiten van de directie Economische Stimulering (25 medewerkers), die werkt aan het verbeteren van het regionale vestigingsklimaat. Hierbij zet de kamer in op een aantal projecten en activiteiten, die zijn vastgelegd in het Activiteitenplan 2004 en zijn vastgesteld door de zeven regionale 'kringen' van de KvK. In deze kringen zitten vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven. Op deze manier zet de kamer de wensen en verlangens van het bedrijfsleven in concrete projecten.

De 5 KvK 'kamerbrede' prioriteiten voor 2004 zijn: criminaliteitsbeheersing, bereikbaarheid, beschikbaarheid van bedrijventerreinen, toepassing van ICT in het MKB en arbeidsmarkt en onderwijs.

---