****Persbericht****

'StudieAccess' basis voor onderwijskundige ontwikkelingen

De uitlevering van het voordelige Breedband Internetpakket 'Studieaccess', samengesteld door IntroWeb, Essent en de Stichting Carmelcollege uit Hengelo voor leerlingen en medewerkers van de Carmelscholen, is gestart. Vanaf morgen beschikken de eerste abonnees over een goedkope, breedbandige Internetverbinding. Met 'StudieAccess' wil de Stichting Carmelcollege een telewerk-/teleleeromgeving creëren, waarbinnen leerlingen, medewerkers en scholen met elkaar kunnen communiceren. Hiermee legt de Stichting Carmelcollege een basis voor onderwijskundige ontwikkelingen.

ICT-inventarisatie
Onder de dertien scholen van de Stichting Carmelcollege (met in totaal 4.000 medewerkers en 35.000 leerlingen) is onlangs een grootschalige ICT-inventarisatie uitgevoerd. Doel van de inventarisatie was het in kaart brengen van de wensen en de mogelijkheden van de scholen op het gebied van ICT. Uit het onderzoek is gebleken dat de scholen behoefte hebben aan samenwerking op het gebied van infrastructuur en kennisuitwisseling. Tevens kwam naar voren dat er grote waarde wordt gehecht aan de integratie van ICT in het onderwijs.

Breedbandig netwerk
Randvoorwaarde voor deze integratie is een goed breedbandig netwerk voor de Stichting Carmelcollege als geheel. Door de koppeling van alle scholen aan een 'Carmel koppelplatform' worden de verbindingen tussen scholen, medewerkers en leerlingen binnen een Intranet gerealiseerd. Hierdoor krijgen de gebruikers op een snelle en bovendien veilige manier toegang tot informatie op schoolservers (bijvoorbeeld lesmateriaal) en tot het Internet.

Technische uitwerking
De Stichting Carmelcollege heeft in Internetprovider IntroWeb en Essent Kabelcom twee partners gevonden die de technische uitwerking voor hun rekening nemen. IntroWeb zorgt voor de internetdiensten als internettoegang, emailaccounts, webspace en spamfilters, Essent Kabelcom voor de infrastructuur (kabelaansluitingen). Deze samenwerking levert voor de gebruikers de volgende voordelen op: lage kosten, hoge snelheid door kabelverbinding, geen downloadlimiet, telefonisch bereikbaar, deskundige supportdesk die bereikbaar is via mail en telefoon, gratis virus- en SPAMfilter, 50MB ruimte voor een eigen website, twee POP3 e-mailaccounts en een gratis inbelaccount voor toegang in heel Nederland.


****Einde Persbericht****

Bericht niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen:
- Stichting Carmelcollege: Jessica van der Veen, (074) 245 55 55, e-mail: v.d.veen@carmel.nl

- IntroWeb: Petra Hogevonder, (074) 243 01 05, e-mail: hogevonder@introcom.nl

U kunt meer informatie vinden op de site van StudieAccess: www.studieacces.nl

Tevens kunt u hier een foto vinden van de overhandiging van het eerste pakket.
"Dhr. A. van Garderen (directeur IntroWeb, rechts) overhandigt het eerste pakket aan de Dhr. H. Laan (bestuurslid Stichting Carmel College, links).

Met vriendelijke groet,
Petra Hogevonder
Marketing & Communicatie

IntroCom & IntroWeb
Postbus 724
7550 PE Hengelo
074 243 01 05
www.introcom.nl - www.introweb.nl