Ingezonden persbericht


8 maart 2004

Belkin onthult nieuwe spectaculaire producten tijdens CeBIT 2004

~ connectiviteitsspecialist introduceert nieuwe producten op het gebied van Bluetooth, KVM, WLAN, USB 2.0 en audio- en video ~

Belkin, specialist in computerrandapparatuur en connectiviteitsoplossingen, maakt bekend dat het assortiment flink uitgebreid wordt met een reeks nieuwe producten in verschillende productcategorieën. Naast Bluetooth-, KVM-, WLAN- producten introduceert Belkin geavanceerde audio- en video-oplossingen en USB 2.0 apparaten. De nieuwe producten worden tijdens CeBIT gedemonstreerd, stand C38 in hal 15.

Bluetooth
Met trots presenteert Belkin nieuwe Bluetooth producten. Het gaat om een USB Printer Adapter, PDA, PC Combo Card, en de nieuwe versies van de Bluetooth USB Adapters en Headsets. Tevens introduceert Belkin voor het eerst een GPS-apparaat dat met Bluetooth werkt. Dit is een positioneringsysteem voor oriëntatie in een onbekend gebied dat draadloos aangesloten kan worden op een laptop of PDA.

KVM
De nieuwe Enterprise Serie, die gebruik maakt van quad-bus technologie voor eenvoudig netwerkbeheer, biedt nieuwe KVM (keyboard, video en muis) oplossingen. Dankzij de daisy chain configuratie kunnen systeembeheerders vanaf 16 consoles tegelijkertijd tot 248 servers beheren.

WLAN
Eén van de hoogtepunten van de beurs is de nieuwe WLAN productfamilie Super G met 125 Mbits. De Super G - producten breiden de WLAN 54g serie uit en staan garant voor een baud rate die 40 procent sneller is.

De nieuwe WLAN apparaten hebben een broadcom chipset en zijn compatible met WLAN 54g-producten. De Super G - serie bestaat uit vier producten: een draadloze Cable DSL Gateway Router en Access Point, een Notebook Network Card en een PCI Network Card.

Audio- en Video-oplossingen
Een ander hoogtepunt is de introductie van nieuwe hoogwaardige audio- en video-oplossingen. De PureAV-productlijn bestaat uit hoge kwaliteit kabels, stekkers en surgemasters. Deze bieden verbeterde bescherming en vergroot de audio- en video kwaliteit voor elektronische amusementsapparaten, zoals home cinema systemen.

USB 2.0
Voor wat betreft de desktop-producten introduceert Belkin vier nieuwe High-Speed USB 2.0 Hubs. Hierdoor hebben PC-gebruikers tegelijkertijd toegang tot verschillende randapparaten. Met de 7-Port Hub en drie nieuwe 4-Port Hubs in verschillende ontwerpen, kunnen gebruikers tot zeven USB apparaten aansluiten op een PC of laptop en kunnen ze data verplaatsen met 480 Mbit/s.

Mocht u interesse hebben om met iemand van het (product) management te spreken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Lilian van Tongerlo, tel: 040 235 46 00 of lilianv@lewispr.com.

(385 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail:lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Tel:+31 (0) 20 654 73 00
PREurope@belkin.com
www.belkin.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---