Politie Haaglanden

Onder invloed achter het stuur

Den Haag 08-03-2004

Den Haag Surveillerende agenten hielden op zaterdag 6 maart omstreeks 02.30 uur op de Waldorpstraat een 33-jarige Haagse automobilist staande omdat hij slingerend over de weg reed. Bij ademanalyse blies de man 865 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Den Haag Zondag 7 maart rond 05.30 uur is een 45-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen een automobilist slingerend over de Westduinweg rijden. De man werd voor een blaastest meegenomen naar het politiebureau en blies daar 910 ug/l. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van elf uur. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Den Haag De politie hield op maandag 8 maart omstreeks 00.45 uur op de Escamplaan een 47-jarige Haagse automobilist staande, omdat hij even daarvoor op de Soestdijksekade het rode verkeerslicht had genegeerd. Bij ademanalyse blies de man 515 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Den Haag Op maandag 8 maart omstreeks 00.05 uur hield de politie op de Zoetermeerse Rijweg een 22-jarige Leidschendamse automobilist staande omdat hij slingerend over de weg reed. Toen de agenten de man aanspraken, roken zij een sterke - vermoedelijk van softdrugs afkomstige - lucht. De man is overgebracht naar het bureau, waar een bloedproef werd afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.