De Unie


PinkRoccade - Overleg CAO & pensioen opgeschort!

8 maart 2004 - Er is onenigheid over het Sociaal Plan. De onderhandelingen over de nieuwe BRAVO en de nieuwe SPPR-pensioenregeling zijn 12 februari stroef verlopen.

Onderhandelingen CAO en pensioen opgeschort.
Op 4 maart heeft De Unie, samen met de andere bonden, met uw werkgever gesproken over de voortzetting van de CAO-onderhandelingen. PinkRoccade heeft aangegeven tot pak weg mei geen uitspraak te kunnen doen over financiële mogelijkheden voor een vorm van loonontwikkeling in 2004. Wij houden echter vast aan de koppeling van dit deel van de CAO-onderhandelingen aan de onderhandelingen over een nieuwe pensioenregeling.
Dit heeft erin geresulteerd dat de onderhandelingen over de CAO 2004 én over de nieuwe pensioenregeling zijn opgeschort tot medio mei. De Unie vindt dit teleurstellend.

Wel zijn wij blij dat onze signalen over de onrust en afnemende motivatie onder een groot deel van het personeel serieus genomen zijn. Onze signalen hebben ertoe bijgedragen dat het topmanagement de komende tijd op de zeepkist gaat staan voor het personeel.

Interpretatie Sociaal Plan 2004
Er bestaat een interpretatieverschil over artikel 7 Sociaal Plan 2004 (verplaatsing werkplek en reisafstand). PinkRoccade gaat ervan uit dat men in principe altijd het werk dient te volgen, ook als de reistijd enkele reis meer dan 75 minuten wordt.
Wij vinden echter dat een nieuwe werkplek met een langere reistijd dan 75 minuten niet automatisch als passend werk kan worden beschouwd: er is dan een recht om het werk te volgen, geen plicht. Het is helaas niet gelukt om tot een eenduidige uitleg van dit deel van het Sociaal Plan te komen. Zonodig zullen we een uitspraak van de kantonrechter hierover respecteren.
Als u in de situatie komt dat uw reistijd meer dan 75 minuten wordt en u overweegt uw werk niet te volgen, neem dan in ieder geval contact met ons op, zodat wij de meest verstandige route met u kunnen bespreken.

Ledenbijeenkomsten
Tijdens de reeds aangekondigde ledenbijeenkomsten zullen wij u nader tekst en uitleg geven over dit punt. Let op: de ledenbijeenkomst in Amsterdam vindt plaats op woensdag 24 maart.

De ledenbijeenkomsten zijn in de volgende plaatsen:
* Dinsdag 16 maart, Den Bosch, bij Food, De Waterman 2 (5215 MX)
* Dinsdag 23 maart, Apeldoorn, bij PRInS, Fauststraat 1 (7323 BA)
* Woensdag 24 maart, Amsterdam, bij oud-SoZ, Staalmeesterslaan 410 (1057 PH)

De bijeenkomsten beginnen om 18.00 uur en eindigen rond 20.00 uur.

Wij zorgen voor broodjes. Om dat in goede banen te leiden verzoeken wij u uiterlijk 5 werkdagen voor de bijeenkomst die u wilt bezoeken te laten weten dat u komt. Stuur een mailtje naar mrl-s@unie.nl met ledenbijeenkomst als onderwerp.

Babet Hendriks
Bestuurder

maandag, 8 maart 2004