De Unie


Beveiliging - 2e ronde CAOoverleg is afgerond

8 maart 2004 - Nadat op 22 januari jl. het traject is gestart met het toelichten van de voorstellen zijn gisteren, 4 maart, de CAO-onderhandelingen echt van start gegaan.

Reiskosten
Allereerst hebben we het over de reiskosten gehad. De paritaire werkgroep ( werknemers en werkgevers ) die de afgelopen periode heeft gestudeerd op het verbeteren van het bestaande systeem, presenteerde haar advies. De Unie heeft voor deze CAO voorstellen gedaan om het systeem aan te passen en de vergoeding te verhogen. De werkgevers willen wel een paar vuiltjes uit het systeem oplossen, maar het mag geen geld kosten. We hebben afgesproken dat er een rekenmodel wordt ontwikkeld zodat we kunnen bekijken wat de gevolgen zijn van de verschillende voorstellen.

Financiering van CAO-activiteiten
Daarna hebben we het gehad over de financiering van een aantal CAO-activiteiten. Een nogal technisch verhaal, maar uiteraard gaat het over geld. De werkgevers willen dat werknemers meer gaan bijdragen aan een aantal activiteiten. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten. Ook dit onderwerp wordt nog verder uitgewerkt en besproken.

Verkennende gesprekken
Verder hebben we verkennend gesproken over contractwisseling en werkgelegenheid, veiligheid, functiewaardering en tekstuele aanpassingen van de CAO. We zijn nog niet zo ver gekomen dat er zaken zijn binnengehaald of uitonderhandeld.

Hoe nu verder?
Volgende week gaan we weer verder. We houden u op de hoogte!

Maak uw collega lid!
De Unie blijft zich hard maken voor uw belangen. Uw steun hierbij is nu onmisbaar! Dat kunt u doen door uw collegas die nog geen lid zijn van De Unie lid te maken. Uiteindelijk gaat het om uw gezamenlijke belangen!

Suat Koetloe en Peter Roos,
Bestuurders

maandag, 8 maart 2004