CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 8 maart 2004
CDA: coalitie moet doorgaan op ingeslagen weg

Het CDA behoud haar vijf zetels, tenminste, als het we de peiling die het Rotterdams Dagblad afgelopen zaterdag publiceerde moeten geloven.

Het Rotterdams Dagblad liet het onderzoeksbureau Interview/NSS peilen hoe de verhoudingen in de Rotterdamse Raad, exact twee jaar na de verkiezingen in 2002, zouden liggen als er nu verkiezingen zouden zijn gehouden.

Wij kijken met tevredenheid naar de uitslag. Maar teleurstellend is het resultaat van onze coalitie en met name van coalitiegenoot Leefbaar Rotterdam. Toch hebben wij het gevoel dat we op de goede weg zijn. Er verandert echt iets in Rotterdam en dat was ook de opdracht waar we twee jaar geleden voor kwamen te staan. De erfpacht is afgeschaft, het parkeerbeleid wordt vriendelijker en foutparkeren is steeds meer taboe, het zwartrijden in het openbaar vervoer wordt hard aangepakt en er wordt stevig ingezet op een leefbare stad, met bijzondere aandacht voor een verbetering van de woningvoorraad en een versterking van het welzijnswerk. Een greep uit de resultaten van deze coalitie. Allemaal zaken die onze burgers heel direct merken en die wat ons betreft laten zien dat er een nieuwe wind door de stad en het stadsbestuur waait. Wij geloven in deze coalitie. Als het aan het CDA ligt, zetten we de ingeslagen weg gewoon door, aldus fractievoorzitter Leonard Geluk.