Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Stadsdeelvoorzitter steunt nabestaanden ramp Marokko

Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood heeft donderdag 4 maart 2004 een bezoek gebracht aan de Moskee el Hijra aan de Louis Couperusstraat. Namens het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer uitte De Bood zijn solidariteit met de nabestaanden van de aardbeving in Marokko en betuigde hij zijn steun.

De aardbeving heeft vele levens geëist en er zijn vele gewonden gevallen. Het dodental is opgelopen tot in de honderden.

Contact
Veel inwoners van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer komen oorspronkelijk uit de getroffen regio. Het medeleven met hen is daarom groot. Het stadsdeel onderhoudt nauwe contacten met diverse gemeenten in het noorden van Marokko: Tetouan, Asilah, el Hoceima en Nador.

Hulp
Het stadsdeel ondersteunt de initiatieven van de gemeente Amsterdam, die hulp biedt uit een noodfonds, waarin middelen beschikbaar zijn voor calamiteiten.

Ook kunnen uitkeringsgerechtigden met familiebanden in het getroffen gebied, twee weken lang met behoud van uitkering naar Marokko. Op die manier kunnen zij contact hebben met familie en hen bijstaan, en afscheid nemen van slachtoffers binnen de kring van familie en bekenden.

Auteur(s):
Redouan Bouchrit