Provincie Zuid-Holland

Afspraken over planvorming Nieuwe Driemanspolder

De stuurgroep Nieuwe Driemanspolder heeft afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten van de voorbereiding van de verdere planvorming voor de herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer en Leidschenveen. De afspraken kwamen tot stand nadat de betrokken besturen hun akkoord hierover hadden gegeven. Nu de financiering geregeld is, kan de procedure rond de Milieueffecten-rapportage (MER) van start. Hiervoor is een startnotitie gemaakt die ter inzage wordt gelegd. Op 10 maart is er een informatie-bijeenkomst bij SnowWorld in Zoetermeer

Dit jaar wordt de inrichtingsschets voor de Nieuwe Driemanspolder concreter gemaakt. Het agrarische gebied gaat plaatsmaken voor natuur, recreatie en water. Deze bestemmingswijziging kan invloed hebben op het milieu. De milieueffecten worden onderzocht en uitgewerkt in een paar alternatieven voor de inrichting, waaronder de meest milieuvriendelijke variant. Parallel aan het milieu-effect-rapport (MER) zullen de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer hun bestemmingsplannen aanpassen.

Inzage/ Inspraak

De startnotitie MER ligt met ingang van maandag 8 maart tot en met vrijdag 2 april 2003 op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij de drie gemeenten. Iedereen kan tijdens deze periode opmerkingen met betrekking tot de inhoud van de nog op te stellen richtlijnen kenbaar maken aan de gemeenteraad van één van die gemeenten.

Informatiebijeenkomst

Voor alle belanghebbenden en belangstellenden wordt een informatie-bijeenkomst over de herinrichting en de procedure georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 maart aanstaande in de Hochsölden zaal (1e verdieping) in SnowWorld Zoetermeer, Buytenparklaan 30. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) en duurt tot circa 22.00 uur.

Samenwerking

Het project Nieuwe Driemanspolder is een samenwerkingsverband van de provincie Zuid-Holland, het ministerie van LNV, de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag, de hoogheemraadschappen van Rijnland en Delfland, het waterschap Wilck en Wiericke en het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22

www.zuid-holland.nl