Politie Friesland

Politieberichten 8/3 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslan 08-03-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.0 uur telefonisch contact opnemen met Bureau Communicatie via 0900
- 8844

Heerenveen: woninginbraak
Tussen vrijdag 12.00 uur en zaterdag 13.15 uur werd ingebroken in een woning aan de K.J. Visserstraat. Er werd audioapparatuur weggenomen. Men drong de woning binnen door een deurslot te forceren aan de achterzijde van de woning. Een 31-jarige inwoonster van Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Op zondag werd om 23.15 uur een verdachte aangehouden aan het Beursplein. De verdachte, een 32-jarige Leeuwarder, werd met een autoradio onder zijn arm aangehouden. De verdachte verklaarde dat hij de radio voor E 50,-- gekocht van een onbekende man. De verdachte werd naar het bureau gebracht waar hij voor heling aangehouden werd. Na verhoor werd de verdachte weer vrijgelaten. De politie kwam de verdachte op het spoor door een tip van omstanders die hadden gezien dat de verdachte opvallend veel interesse voor interieur van autos had. Door een goed signalement kon de verdachte even later aangehouden worden.

Drachten: inbraak bedrijfspand
Tussen zaterdag 17.30 uur en zondag 13.15 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Tussendiepen. Er werden twee portable pcs weggenomen. Men kwam het pand binnen via het dak. Er werd aangifte gedaan door een 40-jarige inwoner van Drachten.

Surhuisterveen: bedrijfsinbraak
Tussen zaterdag 13.30 uur en maandag 06.45 uur werd een inbraak gepleegd in een bedrijfspand aan de Molenweg. Er werd een portable radio en een geldkistje met inhoud weggenomen. Men kwam het pand binnen door een toegangsdeur te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 40-jarige inwoner van Haskerdijken.

Appelscha: drie personen onwel
Maandagochtend kreeg de politie rond 05.30 uur een melding van drie onwel geworden personen in een woning aan de Boerestreek. De drie inwoners van Appelscha, een 36-jarige vrouw en twee jongens van 9 en 11 jaar werden per ambulance naar het ziekenhuis van Assen gebracht. Over de conditie van de slachtoffers zijn geen bijzonderheden bekend. Omdat er mogelijk sprake was van koolmonoxidevergiftiging heeft de brandweer rond 07.45 uur een meting verricht. Op dat moment werd geen koolmonoxide waargenomen. De slachtoffers bevonden zich in een woning boven een horecagelegenheid. Essent en horecaleveranciers werden ingeschakeld om de aanwezige horeca-apparatuur te inspecteren. Na onderzoek bleek een van de kachels een verhoogde uitstoot te hebben.

Harlingen: 5 illegalen aangehouden
Afgelopen vrijdag werden een drietal bedrijven gecontroleerd. Dit gebeurde in samenwerking met de Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie en Belastingdienst. In de drie bedrijven werden een vijftal illegalen aangetroffen. Ze zijn aangehouden en in vreemdelingenbewaring geteld.