Ingezonden persbericht


Gecorrigeerd bericht
Amsterdam, 8 maart 2004

Lufthansa breidt aanbod naar Rusland uit

Twee nieuwe bestemmingen vanuit Frankfurt : Rostov-aan-de-Don en Oufa

Lufthansa breidt het aanbod naar Rusland verder uit: vanaf 1 mei voert de luchtvaartmaatschappij drie vluchten per week uit van Frankfurt naar Rostov-aan-de-Don en naar Oufa (onder voorbehoud van overheidstoestemming). Op dinsdag, donderdag en zondag vliegt een Canadair naar Rostov-aan-de-Don, in het noorden van de Kaukasus. Maandag, woensdag en zaterdag vliegt een Airbus A319 naar Oufa, de hoofdstad van Basjkirië, via Samara. De vluchtfrequentie van Frankfurt naar Samara vermeerdert daardoor van vier naar zeven vluchten per week .

Rostov-aan-de-Don, een stad van meer dan één miljoen inwoners, is een industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum in het noorden van de Kaukasus en behoort tot de belangrijkste steden van Zuid-Rusland. Dankzij de industriële productie is de omgeving rond Rostov uitgegroeid tot één van de meest dynamische regio's van Rusland. De stad heeft niet alleen belangrijke binnenhavens maar ook een uitgebreid spoor-en wegennetwerk. Daarnaast zorgen zowel de nabijheid van het kanaal Don-Volga als de geschiedenis en tradities van de stad voor een belangrijke toeristische impulsen.

Door de aanwezigheid van grondstoffen als ijzer, koper, goud, zink, lood, natuurlijk gas en olie behoort de Basjkirische hoofdstad Oufa tot de rijkste regio's van Rusland. De belangrijkste economische motor is zonder meer de olie. Oufa ligt in het zuiden van het Oeralgebergte, waar de rivieren de Oufa en de Bielaïa bij elkaar komen. De natuurlijke schoonheid van Basjkirië is wijd en zijd bekend. Door de bergen, steppen, rivieren, meren en flora en fauna presenteert de regio zich als één van de populairste toeristische bestemmingen.

Zie ook media.lufthansa.com