Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 maart 2004


Ulft - auto tegen bushaltebord


Een 24-jarige automobiliste uit Westendorp is zondag rond 12.30 uur met haar auto tegen een bushaltebord op de hoek Debbeshoek - Anton Tijdinklaan gebotst. De vrouw reed over de Debbeshoek en had haar auto onvoldoende onder controle met een botsing tot gevolg.


Groenlo - niesbui oorzaak aanrijding


Een plotselinge niesbui bij een 22-jarige inwoner uit Gaanderen was er de oorzaak van, dat hij zondag rond 14.25 uur rijdend op de Eibergseweg te laat zag, dat de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 40-jarige inwoner uit Duiven afremde voor het rode verkeerslicht. Hij botste met z'n auto achterop z'n voorganger en het bleef gelukkig alleen bij materiele schade.


Harreveld - geen rijbewijs wel een aanrijding

Tegen een 34-jarige inwoner uit Hengelo (Ov) wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij zondag omstreeks 15.15 uur op de Lindeboomweg betrokken raakte bij een aanrijding en niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. De man hield onvoldoende rechts waardoor de spiegel van zijn auto tegen de spiegel van zijn tegenligger, een 33-jarige automobilist uit Halle kwam.


Loerbeek - twee auto's afgesleept na aanrijding
Zondag rond 17.50 uur raakten twee automobilisten betrokken bij een aanrijding op de kruising Didamseweg - Noorder Markweg, beide auto's moesten worden afgesleept. Een 50-jarige vrouw uit Gendringen reed over de Didamseweg. Komende uit de richting van het centrum en verleende op de kruising met de N M-weg geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 42-jarige automobilste uit Wehl.


Doetinchem, zware schade bij aanrijding.

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die gisteren rond 18.50 uur op de A 18 onder Doetinchem plaats vond. Een 41-jarige vrouw uit Veenendaal moest bij de afrit Doetinchem West uitwijken voor een automobilist die in eerste instantie op de uitvoegstrook reed, maar kennelijk op het laatste moment toch weer de snelweg opstuurde. De Veenendaalse verloor de macht over het stuur en botste tegen de middengeleider en kwam dar tot stilstand. Gelukkig stopten meerdere getuigen. Terwijl men op de hulpverleningsdiensten stond te wachten botste een 55-jarige automobilist uit Terborg op de stilstaande auto en kort daarop botste een 35-jarige man uit Beltrum met zijn auto op een in de berm staande auto van een 30-jarige automobilist uit Lichtenvoorde.


Aalten - rijden onder invloed

Tijden een routinecontrole werd even na middernacht op de Ringweg een 44-jarige man uit winterswijk gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en het promillage bleek 1.2
Naast een rijverbod kreeg hij ook een bekeuring.


Winterswijk - inbraak

Gisterenavond bij thuiskomst ontdekten bewoners aan de Sint elisabethgaarde, dat er was ingebroken. Men had de buitendeur op ruwe wijze geforceerd en de hele woning doorzicht. De bewoners missen in ieder geval sieraden en moeten de rest nog inventariseren


Ulft - inbrekers betrapt

Getuigen hebben rond 22.40 uur aan de Veldstraat twee mannen betrapt, die bij een bedrijf aan het inbreken waren. Toen het duo zich ontdekt zag ging men er vandoor met achterlating van hun inbrekersgereedschap. De politie stelt een onderzoek in naar een kleine rode personenauto, waarin de mannen, die gezien hun taalgebruik van buitenlandse komaf zijn, kennelijk gevlucht zijn.


Doetinchem - inbraak

Onbekenden hebben vannacht rond 05.30 uur ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Grutstraat. Men forceerde een deur en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.


Neede - brand door frituurpan

Een 47-jarige bewoner aan de G.L. Rutgersweg was rond het avondeten even vergeten, dat hij in de bijkeuken al een frituurpan op het vuur had gezet om frites te bakken. Door de oververhitting vatte de pan en even later de afzuigkap vlam. Tot overmaat van ramp trachtte de bewoner het vuur met water te blussen hetgeen de zaak alleen maar verergerde. De brandweer moest er aan te pas komen en bluste het vuur. Er ontstond aanzienlijke schade.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --