Gemeente Amsterdam

Stadsdeel ZuiderAmstel laat bewoners meepraten over welzijn 8 maart 2004 - ZuiderAmstel
Jaarlijks keert stadsdeel ZuiderAmstel 7,8 miljoen subsidies uit aan tientallen organisaties die activiteiten op het brede terrein van welzijn verzorgen. Maar voldoet het aanbod van deze organisaties nog wel aan de wensen van de inwoners van ZuiderAmstel? En zijn de tarieven die bewoners zelf moeten betalen te hoog of juist te laag? Ontbreken er activiteiten in het aanbod? Op verzoek van de stadsdeelraad zal stadsdeelwethouder Welzijn Duco Adema nog voor de zomer een welzijnsvisie presenteren. Deze welzijnsvisie moet goed aansluiten bij de wensen van de inwoners. Daarom gaat stadsdeel ZuiderAmstel nu eerst de mening peilen van jongeren, volwassenen en ouderen over dit onderwerp. Er zijn vragenlijsten gemaakt die deze weken zowel telefonisch (door onderzoeksbureau O&S), als op straat, als via de site van het stadsdeel ZuiderAmstel worden uitgezet. Tot uiterlijk 27 maart kunnen de ingevulde vragenlijsten worden geretourneerd.

ZuiderAmstel Talkshow 14 april

De uitkomsten van de vragenlijsten zullen worden verwerkt in de welzijnsvisie en vormen tevens de input voor de grote ZuiderAmstel Talkshow op 14 april. Daar gaan politiek, welzijnsaanbieders en stadsdeelinwoners met elkaar in debat. Presentator is Samira Abbos. Iedereen uit stadsdeel ZuiderAmstel die belangstelling en een mening heeft over buurthuizen, jongerenactiviteiten, kinderopvang of ouderenwerk is welkom.

De ZuiderAmstel Talkshow is op woensdag 14 april 2004 van 18.30 tot 20.30 uur, RAI-congrescentrum, ingang Parkhal (18,) zaal RS.

Met de resultaten van de vragenlijsten en de talkshow kan de welzijnsvisie worden voltooid. Die conceptversie zal vervolgens het gebruikelijke inspraak en politieke besluitvormingstraject doorlopen. De planning is dat de welzijnsvisie op 1 juni 2004 zal worden vastgesteld door de stadsdeelraad. De nieuwe welzijnsvisie vormt tevens het uitgangspunt voor de start van de openbare aanbesteding van het welzijnsaanbod in ZuiderAmstel vanaf 1 januari 2005.

© Gemeente Amsterdam